toont 13 resultaat (s)
spicy-carrot-soup

Spicy Carrot Soup

Een heerlijk makkelijke, romige wortelsoep. En omdat wij kokosmelk gebruiken in plaats van kookroom is deze soep ook nog eens vegan. Lekker met vers knoflookbrood ! In plaats van peterselie kan je ook koriander of lenteui gebruiken. Tweet Share on Tumblr Spicy Carrot Soup Recept Afdrukken Een heerlijk makkelijke, romige wortelsoep. En omdat wij kokosmelk …

Biefstuk met Koolrabi frietjes en Paprika-tomaten pesto

Heb je nog Paprika, tomaat en andere groente over ? Maak er een Tomaten-Paprika Pesto van! Lekker als spread op een toastje of als dip maar ook overheerlijk bij een goed gebakken biefstuk! En omdat wij toch al iets anders doen, gaan we ook gelijk eens die aardappelen of frietjes vervangen door frietjes van koolrabi. …

Kip cashew

Snelle Kip Cashew met Bloemkoolrijst

Koolhydraatarm eten wil niet zeggen dat het niet lekker mag zijn. En dat uitgerekend ik dat zeg is nogal een statement. Maar deze Kip cashew met Bloemkoolrijst is niet alleen snel gemaakt maar ook zo lekker dat je niet eens merkt dat je koolhydraatarm eet. Kip Cashew oftewel “Gai Pad Med Mamuang” is van oorsprong …

Piccata Milanese

Piccata Milanese alla Mario

Als je dacht dat ze alleen in Oostenrijk of Duitsland Schnitzel kunnen bakken zit je toch best verkeerd. Ook in Italië weten ze wel raad met dat stukje vlees. En hoe kan het anders of er zit pasta bij. Tweet Share on Tumblr

Makkelijke Hachee van Gehakt

Gehakt! De misschien wel beste culinaire uitvinding sinds gesneden brood! Je kan er van alles mee doen maar al te vaak eindigt het in een bolognese saus. Soms heb je echter gewoon geen zin in de bekende pastasaus en duurt het koken van gestoofde hachee gewoon te lang. Gebruik dan mijn recept voor hachee van …

Pittig rundvlees met wok groente en noodles

Pittig rundvlees met wok-groente en noodles

Pittig rundvlees met wok-groente en noodles. Wie houd nou niet van de oosterse keuken?  Het smaakt goed en de ingrediënten zijn makkelijk en overal verkrijgbaar. Meestal zijn het gewoon de kruiden die de smaak bepalen en die kunnen nogal variëren. Het koken van deze gerechten hoeft niet altijd ingewikkeld of moeilijk te zijn en de …

Spaghetti met tonijn in tomatensaus geserveerd met in de pan gebakken olijfstokbrood.

Spaghetti met Tonijn in Tomatensaus

We hebben wel eens van die dagen dat we snel een maaltijd moeten klaarmaken. Toch willen we natuurlijk ook gezond en gevarieerd koken. Heel vaak leent pasta zich dan voor makkelijke recepten. Mijn recept van de dag is een Pasta met Tonijn in een snelle en makkelijke Tomatensaus. Ik gebruik voor dit gerecht tonijnstukjes in …

Frikadelle (Bulette)

Elk volk op aarde heeft een eigen recept voor “Meatballs” oftewel gahaktballen. Het Duitse variant heet Frikadelle. Ook wel Fleischküchle of Bulette genoemd. Deze, meestal in de pan gebakken, gehaktbal is al bekend sinds de 16e eeuw en word zowel als hoofdgerecht met bijlage geserveerd als ook als ‘snack’ met een broodje (warm of koud). Tweet Share on …

Elsässer Flammkuchen al la Mario

Iedereen kent het en iedereen vindt het lekker. De Flammkuchen oftewel tarte flambée. Een stukje krokante deeg belegd met créme fraîche en eenvoudige maar hoogwaardige ingrediënten. Lekker tussendoor of, rijkelijke belegd, ook als hoofdmaaltijd te nuttigen. Hier dan mijn eigen recept. Snel en makkelijk te maken. Tweet Share on Tumblr

Shoarma zelfgemaakt

Broodjuuuh! Shoarma is makkelijk zelf te maken, lekker en ontzettend kruidig. Het wordt vaak gezien als fast-food, wat technisch ook wel klopt, maar eigenlijk is Shoarma comfort-food. Gewoon lekker, easy en met dit recept heel zeker ook geschikt als volwaardige maaltijd. Tweet Share on Tumblr