Piccata Milanese 0

Piccata Milanese alla Mario

Als je dacht dat ze alleen in Oostenrijk of Duitsland Schnitzel kunnen bakken zit je toch best verkeerd. Ook in Italië weten ze wel raad met dat stukje vlees. En hoe kan het anders of er zit...

0

Makkelijke Hachee van Gehakt

Gehakt! De misschien wel beste culinaire uitvinding sinds gesneden brood! Je kan er van alles mee doen maar al te vaak eindigt het in een bolognese saus. Soms heb je echter gewoon geen zin in de bekende...

Pittig rundvlees met wok groente en noodles 0

Pittig rundvlees met wok-groente en noodles

Pittig rundvlees met wok-groente en noodles. Wie houd nou niet van de oosterse keuken?  Het smaakt goed en de ingrediënten zijn makkelijk en overal verkrijgbaar. Meestal zijn het gewoon de kruiden die de smaak bepalen en die...

1

Spaghetti met Tonijn in Tomatensaus

We hebben wel eens van die dagen dat we snel een maaltijd moeten klaarmaken. Toch willen we natuurlijk ook gezond en gevarieerd koken. Heel vaak leent pasta zich dan voor makkelijke recepten. Mijn recept van de dag...

0

Frikadelle (Bulette)

Elk volk op aarde heeft een eigen recept voor “Meatballs” oftewel gahaktballen. Het Duitse variant heet Frikadelle. Ook wel Fleischküchle of Bulette genoemd. Deze, meestal in de pan gebakken, gehaktbal is al bekend sinds de 16e eeuw en word zowel...

0

Elsässer Flammkuchen al la Mario

Iedereen kent het en iedereen vindt het lekker. De Flammkuchen oftewel tarte flambée. Een stukje krokante deeg belegd met créme fraîche en eenvoudige maar hoogwaardige ingrediënten. Lekker tussendoor of, rijkelijke belegd, ook als hoofdmaaltijd te nuttigen. Hier dan...

0

Shoarma zelfgemaakt

Broodjuuuh! Shoarma is makkelijk zelf te maken, lekker en ontzettend kruidig. Het wordt vaak gezien als fast-food, wat technisch ook wel klopt, maar eigenlijk is Shoarma comfort-food. Gewoon lekker, easy en met dit recept heel zeker ook geschikt...

4

Hongaarse Goulash (Pörkölt)

Even een waarschuwing vooraf. Goulash is een gevaarlijk recept! Niet dat het bereiden of eten ervan zo gevaarlijk is maar er bestaat een relatief hoge kans dat je een verhitte discussie krijgt met een willekeurige Hongaar over hoe “Echte Pörkölt” gemaakt...

1

Kaali Dal (Zwarte Linzen)

Kaali Dal (of Mah Ki Daal) is het Indische variant op de bekende linzensoep. Deze rijke en smaakvolle peulvruchten soep van zwarte linzen is een volwaardige maaltijd en vanwege de pittige kruiden zeer geschikt voor de warmere...