toont 4 resultaat (s)
Champignonroomsoep

Champignonroomsoep

Een lekkere roomsoep kan altijd. En deze champignonroomsoep is ook nog eens heel makkelijk en snel te bereiden. Lekker tussendoor met stokbrood of croutons. Als voorgerecht of amuse bij een luxe diner of hoofdgerecht aangevuld met krokant geroosterd brood. Tweet Share on Tumblr

Shoarmakruiden

Een lekker broodje Shoarma begint met de juiste kruidenmix. In elke supermarkt zijn natuurlijk kant en klare shoarmakruiden te koop maar zelfgemaakte Shoarmakruiden smaken altijd beter en het is ook nog leuk om te doen. Tweet Share on Tumblr

Reibekuchen (aardappelkoekjes)

Vandaag een makkelijk recept voor echte Duitse Reibekuchen! Er bestaat geen Duitse kerstmarkt zonder deze aardappelkoekjes. In het Noord-oosten van Duitsland worden ze “Kartoffelpuffer” genoemd, in het Westerwald / Siegerland gebied heten ze “Krippelchen”.  Maar ook in Nederland (vooral Limburg) zijn ze bekend als Riefkoek of Rievkooche. Toch zijn het altijd de zelfde knapperige, smaakvolle aardappelkoekjes die vaak met appelmoes …

Gefrituurde Bloemkool

Bloemkool. Meestal vind je deze sinds de 12de eeuw bekende koolsoort gekookt met een sausje als bijlage op je bord of als vulling in de soep. Een enkele keer als rauwkost. Jammer, want met deze veelzijdige groente kan je zo veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van gefrituurde bloemkool ? Tweet Share on Tumblr