Ingrediënt: olijfolie

avocado-tomaat-salade 0

Snelle vinaigrette

Even snel een lekkere (groene) salade als bijlage of hoofdgerecht maken? Dan heb je een dressing nodig. En de meest eenvoudige en toch super lekkere dressing vindt ik nog steeds de klassieke vinaigrette. En als je alle...

Piccata Milanese 0

Piccata Milanese alla Mario

Als je dacht dat ze alleen in Oostenrijk of Duitsland Schnitzel kunnen bakken zit je toch best verkeerd. Ook in Italië weten ze wel raad met dat stukje vlees. En hoe kan het anders of er zit...

Pittig rundvlees met wok groente en noodles 0

Pittig rundvlees met wok-groente en noodles

Pittig rundvlees met wok-groente en noodles. Wie houd nou niet van de oosterse keuken?  Het smaakt goed en de ingrediënten zijn makkelijk en overal verkrijgbaar. Meestal zijn het gewoon de kruiden die de smaak bepalen en die...

4

Zomerse courgette burger

Een hartige bijlage voor bijvoorbeeld vis of een complete hoofdmaaltijd. Makkelijk te bereiden en snel klaar. Heerlijk voor de zomer met een glaasje wijn. Ik wil niet beweren dat ik veel verstand van vegetarisch eten heb, maar...

Rgout alla bolognese 0

Ragú alla Bolognese

De “Ragu alla Bolognese” is waarschijnlijk het nog meest bekende authentieke Italiaanse pastagerecht. Mee terug naar huis genomen door Amerikaanse GI’s die in WOII door Emilia Romagna trokken en thuis de minder bekende Tagliatelle vervingen door Spaghetti...

0

Elsässer Flammkuchen al la Mario

Iedereen kent het en iedereen vindt het lekker. De Flammkuchen oftewel tarte flambée. Een stukje krokante deeg belegd met créme fraîche en eenvoudige maar hoogwaardige ingrediënten. Lekker tussendoor of, rijkelijke belegd, ook als hoofdmaaltijd te nuttigen. Hier dan...

0

Shoarma zelfgemaakt

Broodjuuuh! Shoarma is makkelijk zelf te maken, lekker en ontzettend kruidig. Het wordt vaak gezien als fast-food, wat technisch ook wel klopt, maar eigenlijk is Shoarma comfort-food. Gewoon lekker, easy en met dit recept heel zeker ook geschikt...