toont 9 resultaat (s)
spicy-carrot-soup

Spicy Carrot Soup

Een heerlijk makkelijke, romige wortelsoep. En omdat wij kokosmelk gebruiken in plaats van kookroom is deze soep ook nog eens vegan. Lekker met vers knoflookbrood ! In plaats van peterselie kan je ook koriander of lenteui gebruiken. Tweet Share on Tumblr Spicy Carrot Soup Recept Afdrukken Een heerlijk makkelijke, romige wortelsoep. En omdat wij kokosmelk …

"Falsche Kotelett" met Prei in Roomsaus

“Falsche Kotelett” met Prei in Roomsaus

Zo, vandaag doen we eens lekker klassiek simpel en lekker. Wij maken “Falsche Kotelett” met prei in roomsaus. “Falsche Kotelett” zijn kruidig gepaneerde en goudbruin gebakken speklapjes. Ze worden zij in een koekenpan net zo gebakken als een kotelet of schnitzel. Dus in een ruime hoeveelheid olie goudbruin. Vandaar de naam … Dit recept is …

Makkelijke Hachee van Gehakt

Gehakt! De misschien wel beste culinaire uitvinding sinds gesneden brood! Je kan er van alles mee doen maar al te vaak eindigt het in een bolognese saus. Soms heb je echter gewoon geen zin in de bekende pastasaus en duurt het koken van gestoofde hachee gewoon te lang. Gebruik dan mijn recept voor hachee van …

Zomerse courgette burger

Een hartige bijlage voor bijvoorbeeld vis of een complete hoofdmaaltijd. Makkelijk te bereiden en snel klaar. Heerlijk voor de zomer met een glaasje wijn. Ik wil niet beweren dat ik veel verstand van vegetarisch eten heb, maar je kan met de meeste groente natuurlijk meer dan alleen maar als bijlage serveren bij gekookte aardappeltjes en …

Frikadelle (Bulette)

Elk volk op aarde heeft een eigen recept voor “Meatballs” oftewel gahaktballen. Het Duitse variant heet Frikadelle. Ook wel Fleischküchle of Bulette genoemd. Deze, meestal in de pan gebakken, gehaktbal is al bekend sinds de 16e eeuw en word zowel als hoofdgerecht met bijlage geserveerd als ook als ‘snack’ met een broodje (warm of koud). Tweet Share on …

Shoarmakruiden

Een lekker broodje Shoarma begint met de juiste kruidenmix. In elke supermarkt zijn natuurlijk kant en klare shoarmakruiden te koop maar zelfgemaakte Shoarmakruiden smaken altijd beter en het is ook nog leuk om te doen. Tweet Share on Tumblr

Hongaarse Goulash (Pörkölt)

Even een waarschuwing vooraf. Goulash is een gevaarlijk recept! Niet dat het bereiden of eten ervan zo gevaarlijk is maar er bestaat een relatief hoge kans dat je een verhitte discussie krijgt met een willekeurige Hongaar over hoe “Echte Pörkölt” gemaakt dient te worden. Het makkelijkste los je zo een conflict dan op door je te herinneren dat de willekeurige …

Gefrituurde Bloemkool

Bloemkool. Meestal vind je deze sinds de 12de eeuw bekende koolsoort gekookt met een sausje als bijlage op je bord of als vulling in de soep. Een enkele keer als rauwkost. Jammer, want met deze veelzijdige groente kan je zo veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van gefrituurde bloemkool ? Tweet Share on Tumblr

Servische Bonensoep

Soms heb je van die gerechten die vroeger iedereen maakte maar die je tegenwoordig niet meer vaak ziet. Een van die gerechten is servische bonensoep oftewel “Pasulj” zoals het in het origineel heet. Deze lekker pittige witte bonensoep met gerookt buikspek en chorizo is een heus Servisch nationaal gerecht en zoals met vrijwel alle soepen …