0

Makkelijke Hachee van Gehakt

Gehakt! De misschien wel beste culinaire uitvinding sinds gesneden brood! Je kan er van alles mee doen maar al te vaak eindigt het in een bolognese saus. Soms heb je echter gewoon geen zin in de bekende...

4

Zomerse courgette burger

Een hartige bijlage voor bijvoorbeeld vis of een complete hoofdmaaltijd. Makkelijk te bereiden en snel klaar. Heerlijk voor de zomer met een glaasje wijn. Ik wil niet beweren dat ik veel verstand van vegetarisch eten heb, maar...

0

Frikadelle (Bulette)

Elk volk op aarde heeft een eigen recept voor “Meatballs” oftewel gahaktballen. Het Duitse variant heet Frikadelle. Ook wel Fleischküchle of Bulette genoemd. Deze, meestal in de pan gebakken, gehaktbal is al bekend sinds de 16e eeuw en word zowel...

0

Shoarmakruiden

Een lekker broodje Shoarma begint met de juiste kruidenmix. In elke supermarkt zijn natuurlijk kant en klare shoarmakruiden te koop maar zelfgemaakte Shoarmakruiden smaken altijd beter en het is ook nog leuk om te doen. Tweet Share on...

4

Hongaarse Goulash (Pörkölt)

Even een waarschuwing vooraf. Goulash is een gevaarlijk recept! Niet dat het bereiden of eten ervan zo gevaarlijk is maar er bestaat een relatief hoge kans dat je een verhitte discussie krijgt met een willekeurige Hongaar over hoe “Echte Pörkölt” gemaakt...

0

Gefrituurde Bloemkool

Bloemkool. Meestal vind je deze sinds de 12de eeuw bekende koolsoort gekookt met een sausje als bijlage op je bord of als vulling in de soep. Een enkele keer als rauwkost. Jammer, want met deze veelzijdige groente kan je zo veel meer....

2

Servische Bonensoep

Soms heb je van die gerechten die vroeger iedereen maakte maar die je tegenwoordig niet meer vaak ziet. Een van die gerechten is servische bonensoep oftewel “Pasulj” zoals het in het origineel heet. Deze lekker pittige witte...