0

Frikadelle (Bulette)

Elk volk op aarde heeft een eigen recept voor “Meatballs” oftewel gahaktballen. Het Duitse variant heet Frikadelle. Ook wel Fleischküchle of Bulette genoemd. Deze, meestal in de pan gebakken, gehaktbal is al bekend sinds de 16e eeuw en word zowel...

4

Hongaarse Goulash (Pörkölt)

Even een waarschuwing vooraf. Goulash is een gevaarlijk recept! Niet dat het bereiden of eten ervan zo gevaarlijk is maar er bestaat een relatief hoge kans dat je een verhitte discussie krijgt met een willekeurige Hongaar over hoe “Echte Pörkölt” gemaakt...

0

Gefrituurde Bloemkool

Bloemkool. Meestal vind je deze sinds de 12de eeuw bekende koolsoort gekookt met een sausje als bijlage op je bord of als vulling in de soep. Een enkele keer als rauwkost. Jammer, want met deze veelzijdige groente kan je zo veel meer....

1

Kaali Dal (Zwarte Linzen)

Kaali Dal (of Mah Ki Daal) is het Indische variant op de bekende linzensoep. Deze rijke en smaakvolle peulvruchten soep van zwarte linzen is een volwaardige maaltijd en vanwege de pittige kruiden zeer geschikt voor de warmere...

Rheinische linsensuppe 4

Rheinische Linzensoep

De rijnlandse linzensoep (Rheinische Linsensuppe) is een klassieke Duitse maaltijd soep. Was deze peulvruchtensoep vroeger vooral een “armelui” eten, is dit recept tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Duitse keuken en ook in andere delen van de wereld...

Groene bonensoep (recept op mariopfeiffer.nl) 0

Groene Bonensoep

Ik ben gek op soep. Iedereen weet dat, en wie het niet weet die vertel ik het tot vervelens toe. Een van mijn favorieten is de groene bonensoep. Een rijk gevulde, hartige en smaakvolle klassieker die, zoals vrijwel elke soep,...

2

Servische Bonensoep

Soms heb je van die gerechten die vroeger iedereen maakte maar die je tegenwoordig niet meer vaak ziet. Een van die gerechten is servische bonensoep oftewel “Pasulj” zoals het in het origineel heet. Deze lekker pittige witte...