0

Makkelijke Hachee van Gehakt

Gehakt! De misschien wel beste culinaire uitvinding sinds gesneden brood! Je kan er van alles mee doen maar al te vaak eindigt het in een bolognese saus. Soms heb je echter gewoon geen zin in de bekende...

1

Spaghetti met Tonijn in Tomatensaus

We hebben wel eens van die dagen dat we snel een maaltijd moeten klaarmaken. Toch willen we natuurlijk ook gezond en gevarieerd koken. Heel vaak leent pasta zich dan voor makkelijke recepten. Mijn recept van de dag...

Rgout alla bolognese 0

Ragú alla Bolognese

De “Ragu alla Bolognese” is waarschijnlijk het nog meest bekende authentieke Italiaanse pastagerecht. Mee terug naar huis genomen door Amerikaanse GI’s die in WOII door Emilia Romagna trokken en thuis de minder bekende Tagliatelle vervingen door Spaghetti...

0

Elsässer Flammkuchen al la Mario

Iedereen kent het en iedereen vindt het lekker. De Flammkuchen oftewel tarte flambée. Een stukje krokante deeg belegd met créme fraîche en eenvoudige maar hoogwaardige ingrediënten. Lekker tussendoor of, rijkelijke belegd, ook als hoofdmaaltijd te nuttigen. Hier dan...

4

Hongaarse Goulash (Pörkölt)

Even een waarschuwing vooraf. Goulash is een gevaarlijk recept! Niet dat het bereiden of eten ervan zo gevaarlijk is maar er bestaat een relatief hoge kans dat je een verhitte discussie krijgt met een willekeurige Hongaar over hoe “Echte Pörkölt” gemaakt...

2

Servische Bonensoep

Soms heb je van die gerechten die vroeger iedereen maakte maar die je tegenwoordig niet meer vaak ziet. Een van die gerechten is servische bonensoep oftewel “Pasulj” zoals het in het origineel heet. Deze lekker pittige witte...