toont 7 resultaat (s)
Spaghetti met Knoflookgarnalen in tomatensaus

Spaghetti met Knoflookgarnalen in Tomatensaus

Een smakelijk pasta gerecht dat in minder dan 15 minuten op tafel (of op schoot) staat. Ideaal! En als je de garnalen vervangt door bijvoorbeeld broccoli of champignons Is het nog Vegan ook 🙂 Ik gebruik hiervoor reeds gemarineerde knoflook garnalen van de supermarkt. Maar je kan ze binnen enkele minuten ook prima zelf marineren.  …

Makkelijke Hachee van Gehakt

Gehakt! De misschien wel beste culinaire uitvinding sinds gesneden brood! Je kan er van alles mee doen maar al te vaak eindigt het in een bolognese saus. Soms heb je echter gewoon geen zin in de bekende pastasaus en duurt het koken van gestoofde hachee gewoon te lang. Gebruik dan mijn recept voor hachee van …

Spaghetti met tonijn in tomatensaus geserveerd met in de pan gebakken olijfstokbrood.

Spaghetti met Tonijn in Tomatensaus

We hebben wel eens van die dagen dat we snel een maaltijd moeten klaarmaken. Toch willen we natuurlijk ook gezond en gevarieerd koken. Heel vaak leent pasta zich dan voor makkelijke recepten. Mijn recept van de dag is een Pasta met Tonijn in een snelle en makkelijke Tomatensaus. Ik gebruik voor dit gerecht tonijnstukjes in …

Rgout alla bolognese

Ragú alla Bolognese

De “Ragu alla Bolognese” is waarschijnlijk het nog meest bekende authentieke Italiaanse pastagerecht. Mee terug naar huis genomen door Amerikaanse GI’s die in WOII door Emilia Romagna trokken en thuis de minder bekende Tagliatelle vervingen door Spaghetti en er een “makkelijke maaltijd” van maakten werd later gewoon Spaghetti Bolognese. Vraag je  in een willekeurig restaurant in …

Elsässer Flammkuchen al la Mario

Iedereen kent het en iedereen vindt het lekker. De Flammkuchen oftewel tarte flambée. Een stukje krokante deeg belegd met créme fraîche en eenvoudige maar hoogwaardige ingrediënten. Lekker tussendoor of, rijkelijke belegd, ook als hoofdmaaltijd te nuttigen. Hier dan mijn eigen recept. Snel en makkelijk te maken. Tweet Share on Tumblr

Hongaarse Goulash (Pörkölt)

Even een waarschuwing vooraf. Goulash is een gevaarlijk recept! Niet dat het bereiden of eten ervan zo gevaarlijk is maar er bestaat een relatief hoge kans dat je een verhitte discussie krijgt met een willekeurige Hongaar over hoe “Echte Pörkölt” gemaakt dient te worden. Het makkelijkste los je zo een conflict dan op door je te herinneren dat de willekeurige …

Servische Bonensoep

Soms heb je van die gerechten die vroeger iedereen maakte maar die je tegenwoordig niet meer vaak ziet. Een van die gerechten is servische bonensoep oftewel “Pasulj” zoals het in het origineel heet. Deze lekker pittige witte bonensoep met gerookt buikspek en chorizo is een heus Servisch nationaal gerecht en zoals met vrijwel alle soepen …