Ingrediënt: ui

Rgout alla bolognese 0

Ragú alla Bolognese

De “Ragu alla Bolognese” is waarschijnlijk het nog meest bekende authentieke Italiaanse pastagerecht. Mee terug naar huis genomen door Amerikaanse GI’s die in WOII door Emilia Romagna trokken en thuis de minder bekende Tagliatelle vervingen door Spaghetti...

Champignonroomsoep 0

Champignonroomsoep

Een lekkere roomsoep kan altijd. En deze champignonroomsoep is ook nog eens heel makkelijk en snel te bereiden. Lekker tussendoor met stokbrood of croutons. Als voorgerecht of amuse bij een luxe diner of hoofdgerecht aangevuld met krokant geroosterd brood....

0

Frikadelle (Bulette)

Elk volk op aarde heeft een eigen recept voor “Meatballs” oftewel gahaktballen. Het Duitse variant heet Frikadelle. Ook wel Fleischküchle of Bulette genoemd. Deze, meestal in de pan gebakken, gehaktbal is al bekend sinds de 16e eeuw en word zowel...

0

Elsässer Flammkuchen al la Mario

Iedereen kent het en iedereen vindt het lekker. De Flammkuchen oftewel tarte flambée. Een stukje krokante deeg belegd met créme fraîche en eenvoudige maar hoogwaardige ingrediënten. Lekker tussendoor of, rijkelijke belegd, ook als hoofdmaaltijd te nuttigen. Hier dan...

0

Shoarma zelfgemaakt

Broodjuuuh! Shoarma is makkelijk zelf te maken, lekker en ontzettend kruidig. Het wordt vaak gezien als fast-food, wat technisch ook wel klopt, maar eigenlijk is Shoarma comfort-food. Gewoon lekker, easy en met dit recept heel zeker ook geschikt...

Groene bonensoep (recept op mariopfeiffer.nl) 0

Groene Bonensoep

Ik ben gek op soep. Iedereen weet dat, en wie het niet weet die vertel ik het tot vervelens toe. Een van mijn favorieten is de groene bonensoep. Een rijk gevulde, hartige en smaakvolle klassieker die, zoals vrijwel elke soep,...