toont 8 resultaat (s)
avocado-tomaat-salade

Snelle vinaigrette

Even snel een lekkere (groene) salade als bijlage of hoofdgerecht maken? Dan heb je een dressing nodig. En de meest eenvoudige en toch super lekkere dressing vindt ik nog steeds de klassieke vinaigrette. En als je alle ingrediënten in huis hebt ben je binnen 5 minuten klaar! In de koelkast is deze dressing in een …

Spaghetti met Knoflookgarnalen in tomatensaus

Spaghetti met Knoflookgarnalen in Tomatensaus

Een smakelijk pasta gerecht dat in minder dan 15 minuten op tafel (of op schoot) staat. Ideaal! En als je de garnalen vervangt door bijvoorbeeld broccoli of champignons Is het nog Vegan ook 🙂 Ik gebruik hiervoor reeds gemarineerde knoflook garnalen van de supermarkt. Maar je kan ze binnen enkele minuten ook prima zelf marineren.  …

Makkelijke Hachee van Gehakt

Gehakt! De misschien wel beste culinaire uitvinding sinds gesneden brood! Je kan er van alles mee doen maar al te vaak eindigt het in een bolognese saus. Soms heb je echter gewoon geen zin in de bekende pastasaus en duurt het koken van gestoofde hachee gewoon te lang. Gebruik dan mijn recept voor hachee van …

Pittig rundvlees met wok groente en noodles

Pittig rundvlees met wok-groente en noodles

Pittig rundvlees met wok-groente en noodles. Wie houd nou niet van de oosterse keuken?  Het smaakt goed en de ingrediënten zijn makkelijk en overal verkrijgbaar. Meestal zijn het gewoon de kruiden die de smaak bepalen en die kunnen nogal variëren. Het koken van deze gerechten hoeft niet altijd ingewikkeld of moeilijk te zijn en de …

Spaghetti met tonijn in tomatensaus geserveerd met in de pan gebakken olijfstokbrood.

Spaghetti met Tonijn in Tomatensaus

We hebben wel eens van die dagen dat we snel een maaltijd moeten klaarmaken. Toch willen we natuurlijk ook gezond en gevarieerd koken. Heel vaak leent pasta zich dan voor makkelijke recepten. Mijn recept van de dag is een Pasta met Tonijn in een snelle en makkelijke Tomatensaus. Ik gebruik voor dit gerecht tonijnstukjes in …

Champignonroomsoep

Champignonroomsoep

Een lekkere roomsoep kan altijd. En deze champignonroomsoep is ook nog eens heel makkelijk en snel te bereiden. Lekker tussendoor met stokbrood of croutons. Als voorgerecht of amuse bij een luxe diner of hoofdgerecht aangevuld met krokant geroosterd brood. Tweet Share on Tumblr

Elsässer Flammkuchen al la Mario

Iedereen kent het en iedereen vindt het lekker. De Flammkuchen oftewel tarte flambée. Een stukje krokante deeg belegd met créme fraîche en eenvoudige maar hoogwaardige ingrediënten. Lekker tussendoor of, rijkelijke belegd, ook als hoofdmaaltijd te nuttigen. Hier dan mijn eigen recept. Snel en makkelijk te maken. Tweet Share on Tumblr

Reibekuchen (aardappelkoekjes)

Vandaag een makkelijk recept voor echte Duitse Reibekuchen! Er bestaat geen Duitse kerstmarkt zonder deze aardappelkoekjes. In het Noord-oosten van Duitsland worden ze “Kartoffelpuffer” genoemd, in het Westerwald / Siegerland gebied heten ze “Krippelchen”.  Maar ook in Nederland (vooral Limburg) zijn ze bekend als Riefkoek of Rievkooche. Toch zijn het altijd de zelfde knapperige, smaakvolle aardappelkoekjes die vaak met appelmoes …