toont 11 resultaat (s)

Biefstuk met Koolrabi frietjes en Paprika-tomaten pesto

Heb je nog Paprika, tomaat en andere groente over ? Maak er een Tomaten-Paprika Pesto van! Lekker als spread op een toastje of als dip maar ook overheerlijk bij een goed gebakken biefstuk! En omdat wij toch al iets anders doen, gaan we ook gelijk eens die aardappelen of frietjes vervangen door frietjes van koolrabi. …

gefrituurde-chicken-bites

Chicken Bites

KFC. Ik houd ervan. Ik ben gek op pittige (of minder pittige) chicken bites, strips, wings en noem maar op. Smullen. Heerlijk gekruide kip in een lekker gepaneerd en soms krokant korstje. En het beste is dat je het zo ontzettend makkelijk zelf kan maken. In je frituurpan of de wok. Echt waar, zo gebeurd! …

Frikadelle (Bulette)

Elk volk op aarde heeft een eigen recept voor “Meatballs” oftewel gahaktballen. Het Duitse variant heet Frikadelle. Ook wel Fleischküchle of Bulette genoemd. Deze, meestal in de pan gebakken, gehaktbal is al bekend sinds de 16e eeuw en word zowel als hoofdgerecht met bijlage geserveerd als ook als ‘snack’ met een broodje (warm of koud). Tweet Share on …

Elsässer Flammkuchen al la Mario

Iedereen kent het en iedereen vindt het lekker. De Flammkuchen oftewel tarte flambée. Een stukje krokante deeg belegd met créme fraîche en eenvoudige maar hoogwaardige ingrediënten. Lekker tussendoor of, rijkelijke belegd, ook als hoofdmaaltijd te nuttigen. Hier dan mijn eigen recept. Snel en makkelijk te maken. Tweet Share on Tumblr

Shoarmakruiden

Een lekker broodje Shoarma begint met de juiste kruidenmix. In elke supermarkt zijn natuurlijk kant en klare shoarmakruiden te koop maar zelfgemaakte Shoarmakruiden smaken altijd beter en het is ook nog leuk om te doen. Tweet Share on Tumblr

Hongaarse Goulash (Pörkölt)

Even een waarschuwing vooraf. Goulash is een gevaarlijk recept! Niet dat het bereiden of eten ervan zo gevaarlijk is maar er bestaat een relatief hoge kans dat je een verhitte discussie krijgt met een willekeurige Hongaar over hoe “Echte Pörkölt” gemaakt dient te worden. Het makkelijkste los je zo een conflict dan op door je te herinneren dat de willekeurige …

Gefrituurde Bloemkool

Bloemkool. Meestal vind je deze sinds de 12de eeuw bekende koolsoort gekookt met een sausje als bijlage op je bord of als vulling in de soep. Een enkele keer als rauwkost. Jammer, want met deze veelzijdige groente kan je zo veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van gefrituurde bloemkool ? Tweet Share on Tumblr

Kaali Dal (Zwarte Linzen)

Kaali Dal (of Mah Ki Daal) is het Indische variant op de bekende linzensoep. Deze rijke en smaakvolle peulvruchten soep van zwarte linzen is een volwaardige maaltijd en vanwege de pittige kruiden zeer geschikt voor de warmere zomerdagen of koude winteravonden. Tweet Share on Tumblr

Rheinische linsensuppe

Rheinische Linsensuppe

De rijnlandse linzensoep (Rheinische Linsensuppe) is een klassieke Duitse maaltijd soep. Was deze peulvruchtensoep vroeger vooral een “armelui” eten, is dit recept tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Duitse keuken en ook in andere delen van de wereld zoals Asië of de Balkan is deze peulvruchtensoep erg populair. Krachtig van smaak en goed gevuld kent deze soep verschillende …

Groene bonensoep (recept op mariopfeiffer.nl)

Groene Bonensoep

Ik ben gek op soep. Iedereen weet dat, en wie het niet weet die vertel ik het tot vervelens toe. Een van mijn favorieten is de groene bonensoep. Een rijk gevulde, hartige en smaakvolle klassieker die, zoals vrijwel elke soep, de volgende dag opgewarmd nog beter smaakt. Tweet Share on Tumblr