toont 6 resultaat (s)
"Falsche Kotelett" met Prei in Roomsaus

“Falsche Kotelett” met Prei in Roomsaus

Zo, vandaag doen we eens lekker klassiek simpel en lekker. Wij maken “Falsche Kotelett” met prei in roomsaus. “Falsche Kotelett” zijn kruidig gepaneerde en goudbruin gebakken speklapjes. Ze worden zij in een koekenpan net zo gebakken als een kotelet of schnitzel. Dus in een ruime hoeveelheid olie goudbruin. Vandaar de naam … Dit recept is …

Frikadelle (Bulette)

Elk volk op aarde heeft een eigen recept voor “Meatballs” oftewel gahaktballen. Het Duitse variant heet Frikadelle. Ook wel Fleischküchle of Bulette genoemd. Deze, meestal in de pan gebakken, gehaktbal is al bekend sinds de 16e eeuw en word zowel als hoofdgerecht met bijlage geserveerd als ook als ‘snack’ met een broodje (warm of koud). Tweet Share on …

Elsässer Flammkuchen al la Mario

Iedereen kent het en iedereen vindt het lekker. De Flammkuchen oftewel tarte flambée. Een stukje krokante deeg belegd met créme fraîche en eenvoudige maar hoogwaardige ingrediënten. Lekker tussendoor of, rijkelijke belegd, ook als hoofdmaaltijd te nuttigen. Hier dan mijn eigen recept. Snel en makkelijk te maken. Tweet Share on Tumblr

Reibekuchen (aardappelkoekjes)

Vandaag een makkelijk recept voor echte Duitse Reibekuchen! Er bestaat geen Duitse kerstmarkt zonder deze aardappelkoekjes. In het Noord-oosten van Duitsland worden ze “Kartoffelpuffer” genoemd, in het Westerwald / Siegerland gebied heten ze “Krippelchen”.  Maar ook in Nederland (vooral Limburg) zijn ze bekend als Riefkoek of Rievkooche. Toch zijn het altijd de zelfde knapperige, smaakvolle aardappelkoekjes die vaak met appelmoes …

Rheinische linsensuppe

Rheinische Linsensuppe

De rijnlandse linzensoep (Rheinische Linsensuppe) is een klassieke Duitse maaltijd soep. Was deze peulvruchtensoep vroeger vooral een “armelui” eten, is dit recept tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Duitse keuken en ook in andere delen van de wereld zoals Asië of de Balkan is deze peulvruchtensoep erg populair. Krachtig van smaak en goed gevuld kent deze soep verschillende …

Groene bonensoep (recept op mariopfeiffer.nl)

Groene Bonensoep

Ik ben gek op soep. Iedereen weet dat, en wie het niet weet die vertel ik het tot vervelens toe. Een van mijn favorieten is de groene bonensoep. Een rijk gevulde, hartige en smaakvolle klassieker die, zoals vrijwel elke soep, de volgende dag opgewarmd nog beter smaakt. Tweet Share on Tumblr