Piccata Milanese 0

Piccata Milanese alla Mario

Als je dacht dat ze alleen in Oostenrijk of Duitsland Schnitzel kunnen bakken zit je toch best verkeerd. Ook in Italië weten ze wel raad met dat stukje vlees. En hoe kan het anders of er zit...

0

Makkelijke Hachee van Gehakt

Gehakt! De misschien wel beste culinaire uitvinding sinds gesneden brood! Je kan er van alles mee doen maar al te vaak eindigt het in een bolognese saus. Soms heb je echter gewoon geen zin in de bekende...

Pittig rundvlees met wok groente en noodles 0

Pittig rundvlees met wok-groente en noodles

Pittig rundvlees met wok-groente en noodles. Wie houd nou niet van de oosterse keuken?  Het smaakt goed en de ingrediënten zijn makkelijk en overal verkrijgbaar. Meestal zijn het gewoon de kruiden die de smaak bepalen en die...

1

Spaghetti met Tonijn in Tomatensaus

We hebben wel eens van die dagen dat we snel een maaltijd moeten klaarmaken. Toch willen we natuurlijk ook gezond en gevarieerd koken. Heel vaak leent pasta zich dan voor makkelijke recepten. Mijn recept van de dag...

4

Zomerse courgette burger

Een hartige bijlage voor bijvoorbeeld vis of een complete hoofdmaaltijd. Makkelijk te bereiden en snel klaar. Heerlijk voor de zomer met een glaasje wijn. Ik wil niet beweren dat ik veel verstand van vegetarisch eten heb, maar...

Rgout alla bolognese 0

Ragú alla Bolognese

De “Ragu alla Bolognese” is waarschijnlijk het nog meest bekende authentieke Italiaanse pastagerecht. Mee terug naar huis genomen door Amerikaanse GI’s die in WOII door Emilia Romagna trokken en thuis de minder bekende Tagliatelle vervingen door Spaghetti...

Champignonroomsoep 0

Champignonroomsoep

Een lekkere roomsoep kan altijd. En deze champignonroomsoep is ook nog eens heel makkelijk en snel te bereiden. Lekker tussendoor met stokbrood of croutons. Als voorgerecht of amuse bij een luxe diner of hoofdgerecht aangevuld met krokant geroosterd brood....

0

Frikadelle (Bulette)

Elk volk op aarde heeft een eigen recept voor “Meatballs” oftewel gahaktballen. Het Duitse variant heet Frikadelle. Ook wel Fleischküchle of Bulette genoemd. Deze, meestal in de pan gebakken, gehaktbal is al bekend sinds de 16e eeuw en word zowel...

0

Elsässer Flammkuchen al la Mario

Iedereen kent het en iedereen vindt het lekker. De Flammkuchen oftewel tarte flambée. Een stukje krokante deeg belegd met créme fraîche en eenvoudige maar hoogwaardige ingrediënten. Lekker tussendoor of, rijkelijke belegd, ook als hoofdmaaltijd te nuttigen. Hier dan...