Biefstuk met Koolrabi frietjes en Paprika-tomaten pesto

Heb je nog Paprika, tomaat en andere groente over ? Maak er een Tomaten-Paprika Pesto van! Lekker als spread op een toastje of als dip maar ook overheerlijk bij een goed gebakken biefstuk! En omdat wij toch al iets anders doen, gaan we ook gelijk eens die aardappelen of frietjes vervangen door frietjes van koolrabi. Verrassend lekker !

Biefstuk met Koolrabi frietjes Paprika / tomaat pesto
Recept Afdrukken
Heb je nog Paprika, tomaat en andere groente over ? Maak er een Tomaten-Paprika Pesto van! Lekker als spread op een toastje of als dip maar ook overheerlijk bij een goed gebakken biefstuk! En omdat wij toch al iets anders doen, gaan we ook gelijk eens die aardappelen of frietjes vervangen door frietjes van koolrabi. Verrassend lekker ! Ik gebruikte de onderstaande ingrediënten omdat ik die nog in huis had maar je kan naar wens onderdelen vervangen. Bijvoorbeeld peterselie door basilicum etc.
Biefstuk met Koolrabi frietjes Paprika / tomaat pesto
Recept Afdrukken
Heb je nog Paprika, tomaat en andere groente over ? Maak er een Tomaten-Paprika Pesto van! Lekker als spread op een toastje of als dip maar ook overheerlijk bij een goed gebakken biefstuk! En omdat wij toch al iets anders doen, gaan we ook gelijk eens die aardappelen of frietjes vervangen door frietjes van koolrabi. Verrassend lekker ! Ik gebruikte de onderstaande ingrediënten omdat ik die nog in huis had maar je kan naar wens onderdelen vervangen. Bijvoorbeeld peterselie door basilicum etc.
Instructies
  1. Snijd de roma tomaten in partjes en verwijder de zaadjes.
  2. Verwijder de zaadlijst uit de Paprika en rode peper en snijd deze grof in blokjes.
  3. Pel de knoflook, snijd de rest van de groente even zo klein dat het in de staafmixer kom past.
  4. Doe alle groente in de kom en maal het met de staafmixer klein. Er mogen best nog stukjes in zitten.
  5. Voeg nu olijfolie toe en mix tot je de gewenste consistentie hebt. Even met zout en peper op smaak brengen.
  6. Doe de pesto in een kommetje en bewaar even in de koelkast.
  7. Schil de koolrabi en was deze goed af. Dep daarna goed droog.
  8. Snijd de koolrabi nu eerst in plakken van 1cm breed en daarna in frietjes van 1cm breed.
  9. Doe de frietjes in een kom en wentel deze in zout, peper, paprika poeder en een theelepel olie.
  10. Bak de koolrabi nu in een pan bij middelhoog vuur in 10-15 min licht bruin.
  11. Bak op het laatst het biefstuk in een pan op hoog vuur even aan beide kanten 3-4 min aan.
  12. Haal het biefstuk uit de pan en laat op een plankje of bord even 5 min rusten onder aluminiumfolie.
  13. Server de frietjes op het bord met de biefstuk en wat pesto erbij. Eventueel met frisse krulsla
Notities

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *