Elsässer Flammkuchen al la Mario
Porties Prep Tijd
1Plaat 10min
Kook Tijd
35min
Porties Prep Tijd
1Plaat 10min
Kook Tijd
35min
Ingrediënten
Deeg
Topping
Instructies
Deeg
  1. Meng de bloem, water, olie en zout in een kom tot een niet plakkende, gladde deeg. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het deeg te vochtig is. Vorm een bal en laat het deeg 5 minuten rusten.
Saus
  1. Hak de knoflook fijn en snipper de uitjes. Fruit deze in een pan met een beetje olie even aan. Voeg de suiker toe en roer even om op matig vuur. Voeg de tomatenpuree toe en meng al roerend met de rest om het scherpe aroma eraf te halen. Voeg nu pas de tomatenblokjes toe en meng het tot een geheel. Gebruik de staafmixer en pureer het geheel tot een egale massa. Voeg nu al roerend de Crème Fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Doe het geheel in een kom en zet het in de koelkast.
Topping
  1. Snijd de ui en de prei in hele dunne ringen. Deze ringen gebruiken we het laatst, houd ze nog even apart. Doe de kwark, de crème fraîche en de geraspte kaas en prei in een kom en meng dit geheel tot een egale massa. Voeg een theelepel olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Voeg als laatste de ham reepjes toe. Breng op smaak met peper en zet de kom aan de kant. Voor een iets pittigere smaak kan je cayenne peper gebruiken.
Assemblage
  1. Leg bakpapier op een bakplaat. Neem het deeg uit de kom en rol dit op de plaat heel dun uit. Rol eventueel de randjes iets op zodat de saus er niet af kan.
  2. Verdeel nu de afgekoelde saus gelijkmatig met een lapel op het deeg. Breng nu de topping aan met een lepel. Verdeel deze gelijkmatig over de saus zonder deze te mengen. Verdeel als laatste de fijn gesneden uitjes losjes op de flammkuchen.
  3. Bak het geheel in een voorverwarmde oven (Hete lucht 200 graden, 25-30 min) tot het deeg knapperig is. Haal de Flammkuchen daarna uit de oven en laat even rusten op een rooster.
Notities

Foto: M. Pfeiffer

Share on Tumblr