Makkelijke Hachee van Gehakt
Een makkelijke hachee van gehakt die in onder 1 uur klaar is en ook prima als alternatief voor bijvoorbeeld bolognese saus kan dienen.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de champignons en wortels in plakjes en zet aan de kant Snijd de uien in halve ringen Snipper de knoflook fijn
  2. Geef 3 el olijfolie in een pan en verhit deze. Voeg de uien, champignons, wortels en de knoflook toe en fruit deze rustig aan. Voeg 2 el paprikapoeder, 1 el zwarte peper en een snufje zout en de bruine suiker toe en bak het geheel rustig bruin. Haal het geheel uit de pan en zet aan de kant.
  3. Doe 3 el olijfolie in de pan en doe het gehakt erbij. Bak het gehakt rul tot het lichtbruin is. Doe de gerookte paprika en bloem erbij en meng het geheel. Voeg nu de tomatenpuree toe en laat even 3 min mee bakken. Doe de mosterd erbij en roer even goed door. Blus nu af met de rode wijn.
  4. Doe de uien, wortelen en champignons weer erbij en meng het geheel goed. Vul aan het de runderbouillon en voeg de oregano en marjolein toe. Laat het geheel nog ca 10 min op middelgrote vlam reduceren. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met pasta, aardappelpuree of stockbrood.
Notities

Share on Tumblr