Pittig rundvlees met wok-groente en noodles
Dit is een wok gerecht en een wok is de ideale pan om snelle en smakelijke gerechten te bereiden. Met enkele eenvoudige ingrediënten maak je deze lekkere maaltijd klaar, met een knipoog naar de oosterse keuken. Niet dat je nu concurrentie gaat worden voor de lokale Horeca, maar een lekker etentje met familie en vrienden is het zeker goed genoeg.
Porties Prep Tijd
4personen 20
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
4personen 20
Kook Tijd
20
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de het rundvlees in ca 3 cm lange repen en doe het in een kom Snipper het sjalotje fijn en doe het erbij Schil de gember en druk deze door de knoflookpers in de kom Schil de knoflookteen en pers deze in de kom Houd je niet van pittig, verwijder dan de zaadlijst en zaadjes uit de peper en Snijd de peper in dunne ringetjes en voeg deze toe aan de kom Doe sojasaus, de maizena en 3 eetlepels olijfolie erbij en meng het geheel goed. Zet aan de kant en laat 15 minuten marineren
  2. In de tussentijd: Schil de wortelen en maak de prei schoon Snijd de wortel en prei in ca 3 cm lange dunne reepjes. Geef 3 eetlepels olijfolie in een wok en breng deze hoog op temperatuur Wok nu de groente ca 3-4 minuten op hoog vuur Haal de groente uit de wok (laat de olie erin) Geef het vlees (zonder marinade) in de wok en bak het op hoog vuur even scherp aan Voeg nu de groente, marinade en bouillon toe en laat op klein vuur even trekken.
  3. Ondertussen: kook of wel de noodles volgens instructies op de verpakking Giet op het laatst de noodles af en meng deze in de wok met de rest Gebruik eventueel nog een beetje maizena om het geheel naar wens te binden
Notities

Pittig rundvlees met wok groente en noodles

Share on Tumblr