Ragú alla Bolognese
De ‘Ragù alla Bolognese’ is bij de meeste mensen bekend als ‘Spaghetti Bolognese’. Maar Spaghetti Bolognese bestaat eigenlijk niet. Ragú alla Bolognese is een vleessaus in plaats van een tomatensaus en wordt gegeten met Tagliatelle in plaats van Spaghetti.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
120minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
120minuten
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding
  1. Snij het spek in blokjes. Schaaf de bleekselderij. Rasp de wortel en de selderij en snij de uit zo fijn mogelijk. Maak de rundvleesbouillon met 250ml kokend water en een half bouillonblokje.
Bereiding
  1. Laat het spek in een pan of wok eerst goed uit. Haal het spek daarna uit de pan en laat het even uitlekken.
  2. Geef de olijfolie en boter in die zelfde pan en fruit de selderij, wortel en uitjes even aan. Voeg nu de spekblokjes weer toe samen met het gehakt. Bak het gehakt in ca. 30 min rul.
  3. Voeg de rode wijn toe en blijf roeren tot deze goed opgenomen is. Voeg nu de tomatenpuree toe en blijf roeren tot deze vermengd is met het vocht. Voeg nu de gepelde tomaten toe.
  4. Geef de helft van de bouillon erbij en laat zachtjes 90 minuten pruttelen. Voeg regelmatig bouillon toe zodat de saus niet droog kookt.
  5. Voeg aan het einde de melk toe en roer het geheel zachtjes om. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met (verse) tagliatelle en bestrooi met Parmezaanse kaas. Buon appetito!
Notities

Rgout alla bolognese

Share on Tumblr