Servische bonensoep
Servische bonensoep oftewel “Pasulj” zoals het in het origineel heet is een lekker pittige bonensoep met gerookt buikspek en chorizo.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50minuten 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak de soepgroente schoon en snijd deze klein. Paprika schoon maken en in stukjes van ca 1cm snijden. Ui en knoflook schillen en snipperen. Chorizo in plakjes of blokjes snijden.
  2. Verwijder de zwoerd van de buikspek en snijd deze in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de buikspek 4/5 minuten aan. Voeg nu de chorizo toe en laat 2 minuten mee bakken. Voeg de knoflook en uien toe en laat deze even aan fruiten.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door. Voeg nu de gepelde tomaten toe en roer even goed door. Laat het geheel 15 minuten koken. Spoel ondertussen de bonen goed af en laat deze uitlekken.
  4. Voeg de bonen, de soepgroenten en paprika toe samen met een scheut wijn. Laat even koken en voeg vervolgens de boullion to. Laat het geheel vervolgens nog 15 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en een beetje chilipoeder.
  5. Serveer eventueel met een takje peterselie als versiering en geroosterd stokbrood als bijlage.
Notities

Share on Tumblr