Snelle Kip Cashew met Bloemkoolrijst
Kip Cashew oftewel “Gai Pad Med Mamuang” is van oorsprong een Thais gerecht geserveerd met rijst. Maar deze Kip cashew met Bloemkoolrijst is iet alleen snel gemaakt maar ook zo lekker dat je niet eens merkt dat je koolhydraatarm eet.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Voorbereiding: Ontblader de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes. Hak de bloemkool roosjes met behulp van een keukenmachine tot rijstkorrel grootte. Snijd de kipfilet in ca 1 cm breede repen Snijd de bosui in ca. 1 cm breede ringen Snijd de paprika in ca 1cm breede repen Snijd de courgette in halve plakken van ca 1 cm Hak / pers de knoflook fijn
  2. Verhit de olijfolie in een wok/pan en voeg de bloemkoolrijst toe. Bak deze in ca. 5 min tot deze begint licht bruin te kleuren. Haal de rijst uit de pan en zet aan de kant.
  3. Verhit 2 eetlepels sesamolie in dezelfde wok/pan en bak de kip op hoog vuur snel goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet aan de kant.
  4. Verhit de resterende sesamolie in dezelfde wok/pan en voeg de paprika en courgette toe. Bak deze op hoog vuur even 2-3 minuten aan. Voeg nu de cashewnoten, knoflook en rode peper toe. Laat heel even meebakken en blus af met de limoensap.
  5. Voeg de chillisaus, sojasaus, vissaus en bouillon toe. Roer goed om en laat voeg nu de kipfilet toe. Laat het geheel ca. 5 min zachtjes indikken. Voeg op het laatst de bosui toe. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder. Goed mengen tot alles met saus bedekt is! Server met de bloemkoolrijst.
Notities

Kip cashew

Share on Tumblr