Spaghetti met Knoflookgarnalen in Tomatensaus
Een smakelijk pasta gerecht dat in minder dan 15 minuten op tafel (of op schoot) staat. Ideaal! En als je de garnalen vervangt door bijvoorbeeld broccoli of champignons Is het nog Vegan ook 🙂 Ik gebruik hiervoor reeds gemarineerde knoflook garnalen van de supermarkt. Maar je kan ze binnen enkele minuten ook prima zelf marineren. 
Porties
1persoon
Kook Tijd
10minuten
Porties
1persoon
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water in de waterkoker aan de kook en doe deze in een grote pan. Voeg zout na smaak toe en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar (meestal 7-10 minuten)
  2. Doe olijfolie in een grote pan (liefst wok-pak) en laat dit goed heet worden. Voeg dan gemarineerde garnalen toe en bak deze even 1-2 minuten tot zij niet meer glazig zijn. Voeg dan de tomatenpuree en suiker toe. Goed roeren. Heb je nog een open fles witte zijn staan? Blus dan even af met een scheutje en bak de garnalen nog ca 1 minuut.
  3. Voeg nu een schepje van het spaghetti water toe en roer goed om tot je een soort sausje krijgt . Zet het vuur nu lager en wacht op de spaghetti. Als deze beetgaar zijn geef je deze in de pan en meng je het geheel even goed oor. Voeg de rucola of spinazie toe. Deze slinkt door de warmte gelijk vanzelf. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Notities
Spaghetti met Knoflookgarnalen in tomatensaus
Spaghetti met Knoflookgarnalen in tomatensaus
Share on Tumblr