Courgette Burger
Een hartige bijlage voor bijvoorbeeld vis of een complete hoofdmaaltijd. Makkelijk te bereiden en snel klaar. Heerlijk voor de zomer met een glaasje wijn. Ik wil niet beweren dat ik veel verstand van vegetarisch eten heb, maar je kan met de meeste groente natuurlijk meer dan alleen maar als bijlage serveren bij gekookte aardappeltjes en saucijzen. De courgette, die familie is van de komkommer, is zo een groente waar je best verrassende dingen mee kan doen. Soms heb je gewoon een dagje geen zin in vlees. Dan is deze vegetarische burger natuurlijk een perfect alternatief. Gewokt, gebakken of gefrituurd, de courgette is erg makkelijk en courgette leent zich door zijn milde smaak en stevige structuur voor tientallen bereidingswijzen en gerechten. Zoals mijn courgette burger. Lekker hartig van smaak en prima te serveren zowel als hoofdgerecht als ook bijlage. Maar je kan ze natuurlijk ook koud eten. Dus ook nog eens perfect om mee te nemen met een picnick of een dagje op het strand. Als hoofdgerecht kan je deze burger serveren met bijvoorbeeld een salade van Little Gem met Mosterd-Dille dressing.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de eindes van de courgettes eraf en rasp deze grof. Voeg een snufje zout toe (ik gebruik bij voorkeur zeezout van La Baleine), meng het geheel goed en laat dit in een kom even trekken.
  2. Snipper het uitje en fruit deze in een pan met één teelepel olijfolie even aan. Haal de uitjes uit de pan en laat even afkoelen. Pak ondertussen een schoon vaatdoek en doe de geraspte courgette hierin. Wring het doek nu uit totdat er vrijwel geen vocht meer van de courgette afkomt.
  3. Meng de courgete, uitje, tijm, kaas, bloem, paneermeel en ei in een kom en breng met zout en peper op smaak. Vorm nu met vochtige handen 4-6 burgers.
  4. Breng in een koekpan de rest olijfolie op temperatuur. Bestrooi de burgers van beide kanten licht met paprika poeder en bak deze 3-4 minuten aan elke kant goudbruin. Even laten uitlekken op keukenpapier en serveren!
Notities

Share on Tumblr