Ga terug
Piccata Milanese

Piccata Milanese a la Mario

Als je dacht dat ze alleen in Ostenrijk of Duitsland Schnitzel kunnen bakken zit je toch best verkeerd. Ook in Italië weten ze wel raad met dat stukje vlees. En hoe kan het anders of er zit pasta bij. Wie in Italië Piccata (a la) Milanese besteld krijgt eigenlijk twee gerechten in een. Een kleine, gepaneerde kalfsschnitzel en spaghetti in tomatensaus. "Piccata" is in principe een dunne plak gebakken vlees, vis of zelfs groente. Een "Piccata Milanese" is echter altijd een Schnitzel. En samen met de Spaghetti in tomatensaus een ideaal voor-zomers gerecht! En aangezien we het vlees een paar flinke klappen gaan verkopen kan je ook nog eens je winter frustratie kwijt!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdmaaltijd
Keuken Italiaanse Keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr kalfsschnitzel (2 stuks á 200gr) (of varkensschnitzel).
  • 400 gr Spaghetti bijvoorbeeld Morelli 'Spaghetti'
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook kleingehakt
  • 1 stuks sjalotje fijn gesnipperd
  • 20 gr verse basilicum
  • 2 blikken gepelde tomaten in tomatensap (a 400gr per blik)
  • 2 stuks eieren maat m
  • 50 gr paneermeel
  • 125 gr bloem
  • 40 gr geraspte harde kaas (parmesan of grana padano)
  • 40 gr boter
  • 1 tl bruine suiker
  • peper, zout na smaak

Instructies
 

  • Schil de knoflook en hak deze klein Schil de ui en snipper deze fijn Verwijder de basilicum blaadjes van de steel. Hak de stelen vervolgens ook klein
  • Sla de schnitzel met een vleeshamer goed plat (tip: plaats het vlees tussen een stuk folie of in een groot boterhamzakje) Snijd de schnitzels nu doormidden zodat je 4 halve krijgt Doe de bloem in een bakje Meng de eieren in een tweede bakje Doe het paneermeel in een derde bakje en meng de geraspte kaas en een snufje zout er doorheen. Geen peper, die verbrandt in de pan en wordt bitter. Haal het vlees door de bloem. Verwijder overtollige bloem. Haal het vlees vervolgens door de eieren en paneermeel Leg het vlees aan de kant.
  • Breng een grote pan met ruim water aan de kook Verhit in een pan 2 el olijfolie en fruit de sjalotjes even aan. Voeg de bruine suiker toe en laat even karameliseren. Voeg nu de knoflook toe en fruit deze heel kort aan. Voeg tot slot de gehakte basilicum steeltjes toe en bak ca. 30 seconden mee. Voeg nu de gepelde tomaten en het sap toe, roet goed om en laat 20 minuten op zacht kleine vlam pruttelen.
  • Doe de spaghetti in de pan met kokend water. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng in de tussentijd een pan op temperatuur. Doe de boter en 2 el olijfolie in de pan. Bak de schnitzels op elke kant in 3-5 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat even rusten.
  • Voeg 3/4 van de basilicum toe aan de saus. Roer de tomatensaus om en breng op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af en vermeng met de saus. Gebruik de resterende blaadjes basilicum om de schaal of boorden te versieren. Serveer de Piccata Milanese met bijvoorbeeld stokbrood.

Notities

Piccata Milanese