Spoel het rundvlees met koud water af en dep het droog met keukenpapier. Snijd het rundvlees in stukken van ca. 2cm
Maak de bonen schoon of spoel deze af onder koud water.
Snijd de bonen in stukjes van ca. 1cm
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
Maak de wortelen schoon en snijd ze in blokjes of plakken
Schil en snipper de ui.
Verhit de boter in een soeppan en bak daarin al roerend het rundvlees van alle kanten rustig aan. Als het vlees net kleur begint te krijgen, voeg je de ui toe samen met een beetje peper en zout.
Doe het water, de bonen, de wortelen en aardappelen bij het vlees. Doe het bonenkruid erbij en roer even goed om. Laat het geheel ca. 45min bij gesloten deksel koken. Af en toe roeren.
Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes tot ze knapperig zijn. Laat ze op keukenpapier even uitlekken en doe ze dan in de soep. Laat de olie / vet in de pan !
Doe de bloem in de pan waarin je de spek hebt gebakken en meng het met het vloeibare vet, Roer het glad met wat vocht van de soep.bloem. Gebruik dit mengsel om de soep een beetje te binden.
Voeg de metworst of cabanossie plakjes toe en laat de soep even goed koken. Maak af door zout en peper na smaak toe te voegen.