Ga terug
avocado-tomaat-salade

Snelle vinaigrette

Even snel een lekkere (groene) salade als bijlage of hoofdgerecht maken? Dan heb je een dressing nodig. En de meest eenvoudige en toch super lekkere dressing vindt ik nog steeds de klassieke vinaigrette.En als je alle ingrediƫnten in huis hebt ben je binnen 5 minuten klaar! In de koelkast is deze dressing in een gesloten potje makkelijk 2-3 dagen te bewaren. Ook lekker om bijvoorbeeld over geroosterd brood of vers gebakken vis te sprenkelen.
Voorbereidingstijd 2 min
Totale tijd 2 min
Gang Dressing
Keuken Algemeen
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • ca. 8 el olijfolie extra vierge
  • ca 3 el Azijn of vervang een deel door citroen of limoensap
  • ca 1 tl mosterd
  • ca 1 tl honing of perzikjam
  • zout, peper na smaak
  • andere smaakmakers na eigen inzicht zoals munt

Instructies
 

  • Doe de azijn in een kom. Los nu het zou in de azijn op. Zout lost namelijk nauwelijks op in olie. Voeg nu de olijfolie toe en klop het geheel tot je een mooi en glad mengsel krijgt.
  • Nu even proeven. Azijn verschilt erg in zuurheid, dus proef even en stel eventueel bij met iets meer olie of juist meer azijn. Voeg dan de mosterd en honing of perzikjam toe en klopt het geheel weer goed door. Breng nog even op smaak met peper en je bent klaar ! Zlef voeg ik altijd graag een fijngehakt sjalotje toe.

Notities

avocado-tomaat-salade

Avocado-tomaten salade met vinaigrette