Ga terug
Spaghetti met tonijn in tomatensaus geserveerd met in de pan gebakken olijfstokbrood.

Spaghetti met Tonijn in Tomatensaus

We hebben wel eens van die dagen dat we snel een maaltijd moeten klaarmaken. Toch willen we natuurlijk ook gezond en gevarieerd koken. Heel vaak leent pasta zich dan voor makkelijke recepten. Mijn recept van de dag is een Pasta met Tonijn in een snelle en makkelijke Tomatensaus. Eenvoudig te bereiden en binnen 20 minuten klaar. En daarnaast natuurlijk verantwoord en Lekker!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdmaaltijd
Keuken Italiaanse Keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl Tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 gr Spaghetti
  • 1 blikje Doperwten (blik of glas van 75 gr)
  • 1 blikje Tonijn liefst tonijn in water
  • zout, peper
  • 1 tl kervel
  • 2 takjes basilicum
  • 2 tl rietsuiker

Instructies
 

  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de spaghetti. Voeg de spaghetti toe en kook volgens instructies op de verpakking.
  • In de tussentijd: Snipper de uit fijn en hak de knoflook. Zet aan de kant. Laat de tonijn en doperwten uitlekken. Zet aan de kant. Doe twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en laat deze heet worden. Fruit nu de ui en knoflook licht aan. Laat deze niet bruin worden. Voeg de tomatenpuree toe en meng deze goed met de ui en knoflook. Voeg de rietsuiker toe en laat het geheel even opwarmen.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en meng het geheel goed op middelhoog vuur. Laat het geheel ca 5-7 minuten zachtjes koken. Voeg op het laatst de doperwten, tonijn en één tak basilicum toe. Breng op smaak met peper, zout en kervel. Voeg de spaghetti met een beetje kookvocht toe en meng het geheel goed door. Decoreer met de overgebleven basilicum blaadjes en serveer het heet.

Notities

Spaghetti met tonijn in tomatensaus geserveerd met in de pan gebakken olijfstokbrood.

Spaghetti met tonijn in tomatensaus geserveerd met in de pan gebakken olijfstokbrood.