Ga terug
Champignonroomsoep

Champignonroomsoep

Deze keer heb ik een heel snel en makkelijk recept voor een overheerlijke Champignonroomsoep. Veel mensen denken dat een room soep of gebonden soep veel werk is, maar dat valt echt reuze mee. Voorbereiding is alles!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdmaaltijd, Voorgerecht
Keuken Algemeen
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 600 gr Champignons of andere paddestoelen
  • 750 ml groenteboullion
  • 250 ml room of kookroom (7% vet)
  • 200 ml witte wijn om te blussen
  • 30 gr boter
  • 1 stk ui gesnipperd
  • 1 el suiker
  • 3 el bloem
  • zout, peper naar smaak
  • nootmuskaat naar smaak

Instructies
 

  • Maak de champignons schoon en snijd deze in plakken. Snipper de ui.
  • Verhit de boter in een pan. Bak nu de champignons op hoog vuur snel bruin. Haal ca 100 gr. van de champignons uit de pan en leg deze apart. Voeg de uijes toe en laat deze even aan fruiten.
  • Voeg 1eetlepel suiker toe en roer even om. Laat het geheel kort karameliseren. Voeg dan de bloem toe en roer even om. Nu afblussen met de witte wijn. Geef nu de bouillon erbij en laat het geheel even aan de kook komen.
  • Voeg de kookroom toe. Laat even aan de kook komen en gebruik vervolgens de staafmixer het geheel te pureren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg op het laatst de apart gelegde champignons toe en serveer het geheel met een garnering van peterselie of bieslook.

Notities

Champignonroomsoep