Reibekuchen (aardappelkoekjes)
Reibekuchen! Er bestaat geen Duitse kerstmarkt zonder deze aardappelkoekjes. In het Noord-oosten van Duitsland worden ze "Kartoffelpuffer" genoemd, in het Westerwald / Siegerland gebied heten ze "Krippelchen". Toch zijn het altijd de zelfde knapperige, smaakvolle aardappelkoekjes die vaak met appelmoes of stroop geserveerd worden.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijlage, Hoofdmaaltijd, Snack
Keuken Algemeen, Duitse Keuken, Internationaal
- 1 kg Aardappelen Beetje kruimig
- 2 stk grote uien
- 2 stk eieren
- 1 tl nootmuskaat
- zout, peper naar smaak
- bloem
Schil de aardappelen en uien. Spoel ze af en rasp ze vervolgens fijn of middelfijn (keukenmachine mag ook). Doe ze in een vergiet of zeef en laat even uitlekken. Daarna in een kom doen.
Voeg zout, peper, nootmuskaat en de eieren toe en meng het geheel. Voeg nu al roeren een beetje bloem toe. Het beslag mag best een beetje vloeibaar zijn, maar niet te veel.
Verhit nu de olijfolie in een pan. Maak nu koekjes van ca. 10cm doorsnede van het beslag. Bak deze aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur.
Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en serveer met appelmoes of stroop.