Ga terug
Kip cashew

Snelle Kip Cashew met Bloemkoolrijst

Kip Cashew oftewel "Gai Pad Med Mamuang" is van oorsprong een Thais gerecht geserveerd met rijst. Maar deze Kip cashew met Bloemkoolrijst is iet alleen snel gemaakt maar ook zo lekker dat je niet eens merkt dat je koolhydraatarm eet.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdmaaltijd
Keuken Asiatische keuken
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr Kipfilet in repen gesneden
  • 1 stuk Bloemkool middelgroot
  • 75 ml Chilisaus sweet
  • 25 ml Sojasaus (of Ketjap manis)
  • 25 ml vissaus
  • 50 ml kippenbouillon
  • 1 stuk limoen hiervan het sap
  • 100 gr Cashewnoten ongezouten (geroosterd of zelf roosteren zie tip)
  • 3 stuks bosui in ringen gesneden
  • 1 stuks courgette in halve plakken gesneden
  • 2 stuks paprika in repen gesneden
  • 2 stuks rode peper In dunne ringen gesneden (met of zonder zaadjes)
  • 1 teen knoflook fijn gehakt (of geperst)
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepel sesamolie mag je vervangen door olijfolie
  • zout, peper, chilipoeder na smaak

Instructies
 

  • Voorbereiding: Ontblader de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes. Hak de bloemkool roosjes met behulp van een keukenmachine tot rijstkorrel grootte. Snijd de kipfilet in ca 1 cm breede repen Snijd de bosui in ca. 1 cm breede ringen Snijd de paprika in ca 1cm breede repen Snijd de courgette in halve plakken van ca 1 cm Hak / pers de knoflook fijn
  • Verhit de olijfolie in een wok/pan en voeg de bloemkoolrijst toe. Bak deze in ca. 5 min tot deze begint licht bruin te kleuren. Haal de rijst uit de pan en zet aan de kant.
  • Verhit 2 eetlepels sesamolie in dezelfde wok/pan en bak de kip op hoog vuur snel goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet aan de kant.
  • Verhit de resterende sesamolie in dezelfde wok/pan en voeg de paprika en courgette toe. Bak deze op hoog vuur even 2-3 minuten aan. Voeg nu de cashewnoten, knoflook en rode peper toe. Laat heel even meebakken en blus af met de limoensap.
  • Voeg de chillisaus, sojasaus, vissaus en bouillon toe. Roer goed om en laat voeg nu de kipfilet toe. Laat het geheel ca. 5 min zachtjes indikken. Voeg op het laatst de bosui toe. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder. Goed mengen tot alles met saus bedekt is! Server met de bloemkoolrijst.

Notities

Kip cashew