Snelle Kip Cashew met Bloemkoolrijst
Koolhydraatarm eten wil niet zeggen dat het niet lekker mag zijn. En dat uitgerekend ik dat zeg is nogal een statement. Maar deze Kip cashew met Bloemkoolrijst is niet alleen snel gemaakt maar ook zo lekker dat je niet eens merkt dat je koolhydraatarm eet.
Kip Cashew oftewel “Gai Pad Med Mamuang” is van oorsprong een Thais gerecht en net als de meeste Thaise gerechten kruidig en redelijk makkelijk te bereiden. Wij hebben voor ons gerecht ook niet meer dan 30 minuten nodig voordat wij kunnen genieten van een heerlijke traditionele maaltijd met een twist. Normaal gesproken wordt Kip Cashew natuurlijk geserveerd met rijst. Wij vervangen deze echter door bloemkoolrijst. Dat is heel klein gehakte bloemkool (zelf gemaakt in de keukenmachine of kant en klaar uit een zakje). Hierdoor voegen we niet alleen een extra dimensie in smaak en textuur toe maar koken ook nog eens gezond en verantwoord en lekker!
TIP: Zoals altijd kan je zelf bepalen hoe pittig jij het gerecht wil maken door de zaadlijsten van de peper wel of niet te gebruiken.
TIP: Je kan cashewnoten zelf roosteren in de oven bij 150 graden tot ze goudbruin zijn. Lekker!
Snelle Kip Cashew met Bloemkoolrijst
Ingrediënten
- 500 gr Kipfilet in repen gesneden
- 1 stuk Bloemkool middelgroot
- 75 ml Chilisaus sweet
- 25 ml Sojasaus (of Ketjap manis)
- 25 ml vissaus
- 50 ml kippenbouillon
- 1 stuk limoen hiervan het sap
- 100 gr Cashewnoten ongezouten (geroosterd of zelf roosteren zie tip)
- 3 stuks bosui in ringen gesneden
- 1 stuks courgette in halve plakken gesneden
- 2 stuks paprika in repen gesneden
- 2 stuks rode peper In dunne ringen gesneden (met of zonder zaadjes)
- 1 teen knoflook fijn gehakt (of geperst)
- 2 eetlepel olijfolie
- 4 eetlepel sesamolie mag je vervangen door olijfolie
- zout, peper, chilipoeder na smaak
Instructies
- Voorbereiding:Ontblader de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes. Hak de bloemkool roosjes met behulp van een keukenmachine tot rijstkorrel grootte.Snijd de kipfilet in ca 1 cm breede repen Snijd de bosui in ca. 1 cm breede ringen Snijd de paprika in ca 1cm breede repen Snijd de courgette in halve plakken van ca 1 cm Hak / pers de knoflook fijn
- Verhit de olijfolie in een wok/pan en voeg de bloemkoolrijst toe. Bak deze in ca. 5 min tot deze begint licht bruin te kleuren. Haal de rijst uit de pan en zet aan de kant.
- Verhit 2 eetlepels sesamolie in dezelfde wok/pan en bak de kip op hoog vuur snel goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet aan de kant.
- Verhit de resterende sesamolie in dezelfde wok/pan en voeg de paprika en courgette toe. Bak deze op hoog vuur even 2-3 minuten aan. Voeg nu de cashewnoten, knoflook en rode peper toe. Laat heel even meebakken en blus af met de limoensap.
- Voeg de chillisaus, sojasaus, vissaus en bouillon toe. Roer goed om en laat voeg nu de kipfilet toe. Laat het geheel ca. 5 min zachtjes indikken. Voeg op het laatst de bosui toe. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder. Goed mengen tot alles met saus bedekt is!Server met de bloemkoolrijst.