1elpaprikapoederGerookte paprikapoeder geeft extra aroma!
2elpaprikapoeder
2tloregano
1elmarjolein
1tlbruine suiker
1elmosterd
1elbloem
zout, peperna smaak
Instructies
Snijd de champignons en wortels in plakjes en zet aan de kant
Snijd de uien in halve ringen
Snipper de knoflook fijn
Geef 3 el olijfolie in een pan en verhit deze.
Voeg de uien, champignons, wortels en de knoflook toe en fruit deze rustig aan.
Voeg 2 el paprikapoeder, 1 el zwarte peper en een snufje zout en de bruine suiker toe en bak het geheel rustig bruin. Haal het geheel uit de pan en zet aan de kant.
Doe 3 el olijfolie in de pan en doe het gehakt erbij. Bak het gehakt rul tot het lichtbruin is. Doe de gerookte paprika en bloem erbij en meng het geheel. Voeg nu de tomatenpuree toe en laat even 3 min mee bakken. Doe de mosterd erbij en roer even goed door. Blus nu af met de rode wijn.
Doe de uien, wortelen en champignons weer erbij en meng het geheel goed. Vul aan het de runderbouillon en voeg de oregano en marjolein toe. Laat het geheel nog ca 10 min op middelgrote vlam reduceren.
Breng op smaak met zout en peper. Serveer met pasta, aardappelpuree of stockbrood.