Makkelijke Hachee van Gehakt

Gehakt! De misschien wel beste culinaire uitvinding sinds gesneden brood! Je kan er van alles mee doen maar al te vaak eindigt het in een bolognese saus. Soms heb je echter gewoon geen zin in de bekende pastasaus en duurt het koken van gestoofde hachee gewoon te lang. Gebruik dan mijn recept voor hachee van gehakt!

Hachee is van oorsprong een Frans recept (hachee komt van het Franse “hacher” wat met hakken vertaald kan worden). Het kan zowel met gehak als ook met klein gehakte stukken vlees bereid worden en is vaak ook de eerste stap in het bereiden van een farce.  Hachee is echter ook een stoofpot en die hebben per definitie veel tijd nodig om te stoven. Tot zover de klassieke Franse keuken…

Wij maken een makkelijke hachee van gehakt die in onder 1 uur klaar is. Prima als alternatief voor bolognese saus bij pasta maar ook zeker lekker met een portie stamppot of aardappelpuree.
Dit is typisch Nederlands comfort-food. Lekker om op krachten te komen na een stevige wandeling of gewoon als je trek hebt in iets kruidigs.

Makkelijke Hachee van Gehakt

Een makkelijke hachee van gehakt die in onder 1 uur klaar is en ook prima als alternatief voor bijvoorbeeld bolognese saus kan dienen.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdmaaltijd
Keuken Algemeen
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr gehakt half om half
  • 500 ml rundvleesbouillon
  • 200 gr Champignons
  • 150 ml Rode wijn
  • 70 gr Tomatenpuree
  • 3-4 stuk waspeen of bospeen
  • 4 stuk Uien
  • 4 tene knoflook
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el paprikapoeder Gerookte paprikapoeder geeft extra aroma!
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 1 el marjolein
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 el mosterd
  • 1 el bloem
  • zout, peper na smaak

Instructies
 

  • Snijd de champignons en wortels in plakjes en zet aan de kant Snijd de uien in halve ringen Snipper de knoflook fijn
  • Geef 3 el olijfolie in een pan en verhit deze. Voeg de uien, champignons, wortels en de knoflook toe en fruit deze rustig aan. Voeg 2 el paprikapoeder, 1 el zwarte peper en een snufje zout en de bruine suiker toe en bak het geheel rustig bruin. Haal het geheel uit de pan en zet aan de kant.
  • Doe 3 el olijfolie in de pan en doe het gehakt erbij. Bak het gehakt rul tot het lichtbruin is. Doe de gerookte paprika en bloem erbij en meng het geheel. Voeg nu de tomatenpuree toe en laat even 3 min mee bakken. Doe de mosterd erbij en roer even goed door. Blus nu af met de rode wijn.
  • Doe de uien, wortelen en champignons weer erbij en meng het geheel goed. Vul aan het de runderbouillon en voeg de oregano en marjolein toe. Laat het geheel nog ca 10 min op middelgrote vlam reduceren.Breng op smaak met zout en peper. Serveer met pasta, aardappelpuree of stockbrood.

Notities

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept