Ga terug
Rgout alla bolognese

Ragú alla Bolognese

De 'Ragù alla Bolognese' is bij de meeste mensen bekend als 'Spaghetti Bolognese'. Maar Spaghetti Bolognese bestaat eigenlijk niet. Ragú alla Bolognese is een vleessaus in plaats van een tomatensaus en wordt gegeten met Tagliatelle in plaats van Spaghetti.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Hoofdmaaltijd
Keuken Italiaanse Keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gr Gehakt half om half of rundergehakt
  • 150 gr Pancetta of gerookte spekblokjes
  • 3 el olijfolie
  • 30 gr boter
  • 250 ml Runderboullion
  • 40 gr Tomatenpuree ca. 3-4 eetlepels
  • 1 stk wortel winterpeen
  • 1 stk ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 beker volle melk
  • 1 glas Rode wijn
  • 1 blik Gepelde tomaten
  • peper, zout na smaak

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij het spek in blokjes. Schaaf de bleekselderij. Rasp de wortel en de selderij en snij de uit zo fijn mogelijk. Maak de rundvleesbouillon met 250ml kokend water en een half bouillonblokje.

Bereiding

  • Laat het spek in een pan of wok eerst goed uit. Haal het spek daarna uit de pan en laat het even uitlekken.
  • Geef de olijfolie en boter in die zelfde pan en fruit de selderij, wortel en uitjes even aan. Voeg nu de spekblokjes weer toe samen met het gehakt. Bak het gehakt in ca. 30 min rul.
  • Voeg de rode wijn toe en blijf roeren tot deze goed opgenomen is. Voeg nu de tomatenpuree toe en blijf roeren tot deze vermengd is met het vocht. Voeg nu de gepelde tomaten toe.
  • Geef de helft van de bouillon erbij en laat zachtjes 90 minuten pruttelen. Voeg regelmatig bouillon toe zodat de saus niet droog kookt.
  • Voeg aan het einde de melk toe en roer het geheel zachtjes om. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met (verse) tagliatelle en bestrooi met Parmezaanse kaas. Buon appetito!

Notities

Rgout alla bolognese