Shoarmakruiden
Een lekker broodje Shoarma begint met de juiste kruidenmix. In elke supermarkt zijn natuurlijk kant en klare shoarmakruiden te koop maar Shoarmakruiden zelf maken smaakt altijd beter en is veel leuker. De meeste kruiden heb je waarschijnlijk toch al in je kruidenrek. Dus pak je vijzel uit en mengen maar!
Bijkomend voordeel is dat je het recept kan aanpassen aan je eigen smaak. Heb je de shoarmakruiden liever iets pittiger of juist niet ? Geen punt. Variëren mag altijd! De hoeveelheid hieronder is voldoende voor ca. 500gr vlees.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Kruidenmix
Keuken Midden-Oosten
- 0,5 tl cayennepeper
- 0,5 tl kurkuma (koenier, koenijt)
- 0,5 tl kaneel
- 0,5 tl nootmuskaat
- 0,5 tl zwarte peper gemalen
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl djintan (gemalen komijnzaad)
- 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
- 1 tl piment (mag je weglaten)
- 1 tl selderijblad (gedroogd)
- 1 tl zout grof
- 1,5 tl paprikapoeder
- 1,5 tl knoflookpoeder
Doe het zout, selderijblad en peterselie in een vijzel of molen en maak er een fijn poeder van.
Meng alle ingrediënten en doe deze in een potje voor later gebruik.