Shoarmakruiden
Een lekker broodje Shoarma begint met de juiste kruidenmix. In elke supermarkt zijn natuurlijk kant en klare shoarmakruiden te koop maar zelfgemaakte Shoarmakruiden smaken altijd beter en het is ook nog leuk om te doen.
De meeste kruiden heb je waarschijnlijk toch al in je kruidenrek. Dus pak je vijzel uit en mengen maar! Bijkomend voordeel is dat je het recept kan aanpassen aan je eigen smaak. Maak het zo pittig misschien wel zoet als je zelf wilt. Heb je de shoarmakruiden liever met iets meer paprika of juist minder piment ? Geen punt. Variëren mag altijd!
De hoeveelheid in het recept hieronder is voldoende voor ca. 500gr vlees.
Shoarmakruiden
Ingrediënten
- 0,5 tl cayennepeper
- 0,5 tl kurkuma (koenier, koenijt)
- 0,5 tl kaneel
- 0,5 tl nootmuskaat
- 0,5 tl zwarte peper gemalen
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl djintan (gemalen komijnzaad)
- 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
- 1 tl piment (mag je weglaten)
- 1 tl selderijblad (gedroogd)
- 1 tl zout grof
- 1,5 tl paprikapoeder
- 1,5 tl knoflookpoeder
Instructies
- Doe het zout, selderijblad en peterselie in een vijzel of molen en maak er een fijn poeder van.
- Meng alle ingrediënten en doe deze in een potje voor later gebruik.