Chicken Bites
KFC. Ik houd ervan. Ik ben gek op pittige (of minder pittige) chicken bites, strips, wings en noem maar op. Smullen. Heerlijk gekruide kip in een lekker gepaneerd en soms krokant korstje. En het beste is dat je het zo ontzettend makkelijk zelf kan maken. In je frituurpan of de wok. Echt waar, zo gebeurd! Lees maar…
Tips:
Voor dit gerecht kies ik voor een niet te pittige kruidenmix met een knapperig maar niet krokant korstje. We gebruiken dus alleen bloem en geen Cornflakes. Wil je dat wel, dan kan je de kipstukjes na het bloemen nog door twee losgeklopte eieren halen en in gemalen cornflakes wentelen. Druk de flakes wel een beetje aan, anders laten ze los.
We frituren de kip bij ca. 190 graden tot het paneerlagje goudbruin kleurt. De chicken-bites zijn dan gaar en nog lekker sappig van binnen. Kleurt het paneerlagje te langzaam, haal dan een chicken-bite eruit en snijd deze open om te kijken of ze gaar zijn.
Crispy Chicken Bites
Ingrediënten
- 200 gr kipfilet
- 3 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl Paprika gerookt geeft extra aroma
- 1 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl chilipoeder of minder als je niet zo pittig lust
- 2 stuks eieren losgeklopt
- bloem
Instructies
- Verwarm de frituurpan op 190 graden of vul een Wok of pan met olie en breng deze op temperatuur.
- Dep de kipfilet droog en snijd deze in ongelijke stukken
- Meng de bloem met alle specerijen in een schaaltje of kom
- Klop de eieren los in een schaaltje of kom
- Wentel de kipstukjes eerst door de bloem. Klop overtollige bloem af. Daarna de kipstukjes door het losgeklopte ei halen en vervolgens weer door de bloem (of de cornflakes als je deze gebuikt). Klop overtollige bloem voorzichtig eraf.
- Doe de kipstukjes voorzichtig in de op temepratuur gebrachte frituurpan of olie en laat deze in 5-7 minuten goudbruin kleuren. Haal ze dan eruit en laat ze op een rooster even uitlekken. Doe ze niet op keukenpapier, dan worden ze slap en blijven vettig.Serveer in een schaaltje !