Herfstelijke Runderstoofpot met Pruimen
Herfst! Prachtige kleuren natte dagen en warme stoofpotten. Wat wil je meer ?
Met deze herfstelijke runderstoofpot met pruimen krijg je heel zeker iedereen weer op kamertemperatuur. Zoals bij de meeste stoofpotten is het voorbereiden vooral wat snijdwerk en doet de pan vervolgens de rest. Lekker makkelijk!
Herfstelijke Runderstoofpotje met Pruimen
Een herfstelijke stoopot met runvlees en pruimen voor een warm gevoel
Ingrediƫnten
- 250 gr bruine champignons
- 300 gr sjalotjes
- 2 stuk wortelen
- 3 stuk knoflooktenen
- 1 tak rozemarijn of gedroogd
- 5 takjes tijm of gedroogd
- 1 Kg runderriblab (of ander stoofvlees)
- 500 gr Pruimen
- 3 EL Olie
- 1 TL suiker
- 1 TL gerookt paprikapoeder
- 1 TL Paprikapoeder
- 2 EL Sojasaus
- 2 stuk laurierbladen
- 1 liter groentebouillon
- 1 scheutje Rode wijn
- zout, peper na smaak
Instructies
Voorbereiden
- Schil de sjalotjes, knoflook en snipper fijn
- Schil de wortel en snijd in plakjes
- Snijd de champignons in plajes
- Was de rozemarijn en thijm
- Dep het vlees met een keukendoek droog en snijd in blokjes van ca. 2×2 cm
- Snijd de pruimen in partjes en verwijder de pit
Koken
- Verhit de olie in een grote pan. Bak het vlees daarin snel aan
- Voeg de champignons toe en laat deze een beetje kleur krijgen
- Voeg de uien en wortel toe en bak 5 minuten mee
- Voeg parpikapoeder, suiker en een beetje zout en peper toe
- Veg de sojasaus toe en roer goed om
- Blus af met een scheutje rode wijn
- Voeg de helft van de pruimen, rozemarijn en thijm toe
- Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel ca 1,5 uur zacht pruttelen
- Voeg de rest van de pruimen toe, breng op smaak met zout en peper en laat nog 20 minuten koken
- Serveer met rijs, pasta of aardappelpuree