Schnitzel Bites met Mango – Paprika Salsa
Het hoeft natuurlijk niet altijd ingewikkeld. Een makkelijke maaltijd kan ook zonder uitgebreide bijlages of moeilijke technieken. Mijn Schnitzel Bites zijn geïnspireerd door mijn Chicken Bites maar dan wel met een licht pittige Mango – Paprika Salsa op een bord gemengde salade.
Schnitzel Bites met Mango - Paprika Salsa
Ingrediënten
- 2 stuks Varkensschnitzel ca. 150gr p.stk
- 1 stuk Mango
- 1 stuk rode paprika
- 100 gr gemengde salade
- 1,5 EL Witte balsamico azijn of gewone azijn
- 1,5 EL Teriyakisaus
- 2,5 EL olijfolie
- 0,25 TL suiker of honing
- 0,5 TL Chiliflakes
- 2 Stuks eieren M
- 100 gr paneermeel
- 50 gr bloem
- 1 EL boter
- zout, peper
- 2 Takken Munt of koriander
Instructies
- Salsa:
- Snijd de mango van de pit en schil deze. Snijd dan in blokjes van ca. 1 cm. Maak de paprika schoon en snijd deze ook in blokjes van ca. 1 cm. Hak munt of koriander grof. Meng mango, paprika, suiker, teriyaki saus, chiliflakes, olie en munt of koriander in een kom en breng op smaak met zout en peper. Zet 20 minuten in de koeling.
- Schnitzel:
- Klop de 2 eieren in een diepe kom. Doe bloem en paneermeel tevens in 2 borden. Snijd de schnitzel in reepjes van ca. 3-5 cm. Bestrooi de schnitzels eerst met zout, Wentel ze dan eerst in bloem, Klop overtollig bloem licht af. Haal ze door de eieren en daarna door het paneermeel. Laat olie en boter in een pan heet worden. Bak de Schnitzel daarin in 4-5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer op een boord salade met de salsa eroverheen.