Pittig rundvlees met wok-groente en noodles
Pittig rundvlees met wok-groente en noodles. Wie houd nou niet van de oosterse keuken? Het smaakt goed en de ingrediënten zijn makkelijk en overal verkrijgbaar. Meestal zijn het gewoon de kruiden die de smaak bepalen en die kunnen nogal variëren. Het koken van deze gerechten hoeft niet altijd ingewikkeld of moeilijk te zijn en de meeste gerechten zijn ook nog eens snel te bereiden.
Mijn recept voor pittig (of minder pittig) rundvlees vraagt om een beetje voorbereiding maar is ook gelijk een goede mogelijkheid om je snijdtechnieken te oefenen 🙂 Dat geldt trouwens voor de meeste Aziatische wok gerechten.
Dit is een wok gerecht en een wok is de ideale pan om snelle en smakelijke gerechten te bereiden. Met enkele eenvoudige ingrediënten maak je deze lekkere maaltijd klaar, met een knipoog naar de oosterse keuken. Niet dat je nu concurrentie gaat worden voor de lokale horeca, maar voor een lekker etentje met familie of vrienden is het zeker goed genoeg.
Pittig rundvlees met wok-groente en noodles
Ingrediënten
- 500 gr Rundvlees bijvoorbeeld minutesteaks
- 200 gr Wortelen
- 1 Prei
- 1 sjalotje
- 1 rode peper
- 30 gr Gember
- 2 el maizena
- 4 el sojasaus
- 6 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 250 ml rundvleesbouillon
- 300 gr wok noodles of dunne eiermie
- zout, peper
Instructies
- Snijd het rundvlees in ca 3 cm lange repen en doe het in een kom. Snipper het sjalotje fijn en doe het erbij. Schil de gember en druk deze door de knoflookpers in de kom. Schil de knoflookteen en pers deze in de kom. Houd je niet van pittig, verwijder dan de zaadlijst en zaadjes uit de peper en snijd de peper in dunne ringetjes en voeg deze toe aan de kom. Doe sojasaus, de maizena en 3 eetlepels olijfolie erbij en meng het geheel goed. Zet aan de kant en laat 15 minuten marineren
- In de tussentijd: Schil de wortelen en maak de prei schoon. Snijd de wortel en prei in ca 3 cm lange dunne reepjes. Geef 3 eetlepels olijfolie in een wok en breng deze hoog op temperatuur. Wok nu de groente ca 3-4 minuten op hoog vuur. Haal de groente uit de wok (laat de olie erin). Geef het gemarineerde in de wok (maar houd het vocht nog even apart) en bak het op hoog vuur even scherp aan. Voeg nu de groente, marinade en bouillon toe en laat op klein vuur even trekken.
- Ondertussen: kook of wel de noodles volgens instructies op de verpakking. Giet op het laatst de noodles af en meng deze in de wok met de rest. Gebruik eventueel nog een beetje maizena om het geheel naar wens te binden.
Hoi Mario,
Ik heb gisteren dit gerecht uitgeprobeerd en het was heerlijk!
Wel heb ik nog oesterzwammen aan de ingrediënten toegevoegd.
Er zit er volgens mij een foutje in je omschrijving. In de eerste alinea lijkt het alsof het vlees direct in de boemboe moet marineren. Maar ergens op het einde heb je het specifiek over niet gemarineerd vlees.
Gelukkig was het een groot succes en komt dit gerecht absoluut in mijn alledaagse repertoire!
Hoi Jeanou,
Wat fijn om te horen dat het gerecht goed in de smaak viel en nu opgenomen wordt in je repertoire 🙂 Oesterzwammen zijn een prima tip ! Dank je wel 🙂
Ik begrijp dat het stukje tekst inderdaad een beetje verwarrend geschreven was en heb het inmiddels aangepast. Dank je dat je de tijd nam om het even te laten weten 🙂