Broodje Vis
maar dan anders …. (2 personen)
Natuurlijk zijn er tal van variaties op het broodje vis. Met gebakken vis, met gepaneerde visburgers, met haring … allemaal erg lekker en er is zeker niets mis mee. Maar als ik echt trek heb dan heb ik het liever iets kruidiger.
Dus deze keer doen we het gewoon anders en maken wij een kruidig broodje vis. Hiervoor gebruiken wij bij voorkeur witvis zoals talapia, pangasius, kabeljauw of koolvis etc.
Broodje vis ...maar dan anders
Ingrediƫnten
- 250 gr Witvis (Kabeljauw koolvis, tilapia of pangasius)
- 2 rustieke broodjes of stokbrood
- 200 gr kastanje champignons
- 200 gr prei
- 1 bosje peterselie
- 1 Rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl kerry
- 1 tl vissaus
- 2 tl soja saus
- peper zout, olijfolie
Instructies
- Maak de vis schoon en dep droog
- Snijd de vis in hapklare stukjes. Doe in een kom met 3el olijfolie, zout en peper en meng goed.
- Snijd de champignons in schijfjes
- Schil de ui en snijd in ringen
- Pel en hak de knoflook fijn
- Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen
- Doe 2el olijfolie in een pan en laat heet worden.
- Voeg nu alle groente toe bak deze even snel aan.
- Breng op smaak met zou en peper en 1 tl kerry.
- Als de uitjes een beetje glazig zijn mag de vis erbij. Even goed aanbakken.Draai het vuur omlaag en doe de vissaus en sojasaus erbij. Even goed mengen.
- Serveer op een opengesneden broodje of met stokbrood.