Spicy Carrot Soup

Een heerlijk makkelijke, romige wortelsoep. En omdat wij kokosmelk gebruiken in plaats van kookroom is deze soep ook nog eens vegan.


Lekker met vers knoflookbrood !

In plaats van peterselie kan je ook koriander of lenteui gebruiken.

spicy-carrot-soup

Spicy Carrot Soup

Een heerlijk makkelijke, romige wortelsoep. En omdat wij kokosmelk gebruiken in plaats van kookroom is deze soep ook nog een vegan.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdmaaltijd, Voorgerecht
Keuken Algemeen, Internationaal
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 300 gr Wortelen
  • 1 stuk ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje Peterselie
  • 2 cm Gember
  • 1 TL paprikapoeder
  • 0.5 TL chilipoeder
  • 750 ml bouillon Groente of Tuinkruiden
  • 150 ml Kokosmelk
  • 2 EL el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Schil en snipper de ui. Schil de wortelen en snijd in plakken. Schil en hak de knoflook. Schil en hak de gember. Pluk de peterselie. Leg een beetje aan de kant voor decoratie en hak de rest klein.
  • Doe de olijfolie in een ruime pan en laat warm worden. Voeg de wortelen toe en laat even aanbakken. Fruit nu de ui even mee. Voeg de paprikapoeder toe en roer goed. Blus af met een klein scheutje scheutje bouillon. Laat even 5 minuten koken.
  • Voeg nu de rest van de ingrediĆ«nten toe behalve de kokosmelk en de gehakte peterselie. Goed roeren en laat ca. 15-20 minuten koken. Als de wortelen zachtgekookt zijn pureer je alles. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nu de kokosmelk toe en de gehakte peterselie. Even roeren. Serveren en garneren met de rest van de peterselie.

Notities

spicy-carrot-soup

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept