Vrijgezellenrecepten

Vrijgezellen (en studenten) leven niet alleen maar van kant-en-klaar maaltijden, de snackbar of gaan uit eten. Nee hoor, de meeste kunnen heus wel goed koken en doen dat ook graag (liefst gezellig met en voor vrienden). Maar makkelijke, snelle recepten, die ook nog verantwoord en lekker zijn voor als je even geen zin hebt om uitgebreid te koken? Natuurlijk zijn die welkom. En niet alleen bij vrijgezellen of studenten. Een goede maaltijd zonder veel voorbereiding binnen 10-30 minuten op tafel zetten is zeker niet moeilijk.

Spaghetti met Knoflookgarnalen in tomatensaus

Spaghetti met Knoflookgarnalen in tomatensaus

In de categorie “Vrijgezellenrecepten” stel ik snelle, makkelijke recepten voor die meestal zonder veel voorbereiding binnen 15-45 minuten klaar zijn.  Ik maak hierbij gebruik van shortcut’s en zeker ook  ongebruikelijke manieren van bereiding om zo makkelijk mogelijk en toch lekker te koken. Er zijn wel een paar dingen nodig. Niet veel, gewoon basis spullen die je vast al in huis hebt of makkelijk kan krijgen.

1: Waterkoker (wie wil nou 10 minuten wachten tot het water voor je pasta kookt ?)
2: Staafmixer

3: Basiskruiden
Zout, Zeezout, Zwarte Peper, Witte Peper, Nootmuskaat, Paprikapoeder, Kerry, Komijn, Kardemom, Cayennepeper, Oregano, Tijm, Rozemarijn, Kaneel, Dille, Kruidnagels, Basilicum, Laurierblaadjes

4: Voorraad. Je hoeft natuurlijk niet je hele kast vol te proppen maar het is zo handig om gewoon wat basis dingen in huis te hebben. Pasta en Rijst zijn lang houdbaar. Tomatenpuree, tomatennlokjes en Pasata komen altijd van pas. Bloem en eieren horen in elke keuken thuis. En goede smaakmakers zoals Soja saus, Ketjap Manis en Chili saus gebruiken wij ook regelmatig.

5: Een vriezer is superhandig. Het hoeft geen grote te zijn. En als je deze dan in plaats van diepvriespizza’s met bijvoorbeeld vooraf geportioneerde kipfilet, runderpoulet, varkensfiletlapjes, diepvies erwten en bonen of pangasius of tilapiafilet vult heb je altijd ingrediënten voor een snelle en makkelijke maaltijd in huis.

Ik maak natuurlijk ook gebruik van reeds gekruide of gemarineerde ingrediënten. En heb je geen magnetron of je hebt geen ontdooi-functie of gebruikt gewoon liever verse ingredienten, dan kan dat ook.
Dat vraagt dan natuurlijk iets meer planning en voorbereiding. Dus vergeet niet morgens je kipfilet uit de vriezer te halen 🙂

Veel van deze recepten moet je eigenlijk ook meer zien als suggestie of inspiratie. Want laten we eerlijk zijn, wat hier staat is geen rocket science of culinair hoogstandje. Gewoon simple and easy Single Food. Dus gooi er vooral in wat je zelf lekker vindt 🙂

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *