Gnocchi al Forno
Gnocchi. Een van de meest veelzijdige ingrediënten die je in de keuken kan vinden. Kan altijd, past bijna overal bij en is in een handomdraai klaar (4-6 minuten kooktijd) als je verse Gnocchi gebruikt. Ik heb redelijk wat gerechten met Gnocchi in mijn boek staan omdat ik maar blijf experimenteren met dit ingrediënt maar deze Gnocchi al Forno is toch wel een van mijn favorieten.
Een heerlijk eenpansgerecht met Gnocchi, chipolata worstjes en spinazie in tomatensaus. Heerlijk.
Lekker, makkelijk en in 30 minuten op tafel!
Gnocchi al Forno
Ingrediënten
- 2 EL olie olijf of zonnebloem
- 500 gr gnocchi Bij voorkeur vers
- 4 stuk chipolataworstjes
- 2 tenen knoflook
- 1 TL gerookt paprikapoeder
- 35 gr tomatenpuree
- 90 gr groene olijven zonder pit
- 250 gr cherrytomaten
- 250 ml kippenbouillon
- 100 gr spinazie
- 10 gr platte peterselie
- 1 stuk lenteuitje
- zout, peper
Instructies
- Zet een pan water op en kook de Gnocchi volgens instructies. Giet de Gnocchi af en zet aan de kant. In de tussentijd pel en snipper de knoflook en ui. Verhit 4/5 van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan in 3-5 minuten.
- Voeg de Gnocchi toe en laat goudbruin bakken.
- Snijd ondertussen elk chipolataworstje in 4 stukken. Voeg de worstjes toe en bak deze even mee tot ze bruin zijn.
- Voeg de paprikapoeder en tomatenpuree toe en laat 3 minuten mee bakken. Schep regelmatig om.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg toe. Laat even meebakken
- Snijd het lenteuitje in plakken en en hak de peterselie.
- Voeg de halve kippenbouillontablet en 200 ml heet water toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.
- Laat de olijven uitlekken en voeg deze toe. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg op het laatst het lenteuitje toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Strooi de peterselie over de schotel en serveer bijvoorbeeld met vers stokbrood.