Spaghetti met Knoflookgarnalen in Tomatensaus

Een smakelijk pasta gerecht dat in minder dan 15 minuten op tafel (of op schoot) staat. Ideaal! En als je de garnalen vervangt door bijvoorbeeld broccoli of champignons Is het nog Vegan ook 🙂
Ik gebruik hiervoor reeds gemarineerde knoflook garnalen van de supermarkt. Maar je kan ze binnen enkele minuten ook prima zelf marineren.  Je hebt dan wat extra ingrediënten nodig:

1 teen knoflook (klein gehakt)
1 sjalotje (klein gesnipperd)
1/4 rode peper (klein gehakt, met of zonder zaadlijst na eigen smaak) of gedroogde chili vlokken
1 tl olijfolie
zout, peper

Doe de garnalen in een kom samen met alle ingrediënten en meng deze goed. Laat even staan en ga verder met de aanwijzingen hieronder.

Wil je het gerecht vegan? Dat kan prima. Vervang de garnalen door klein gesneden broccoli of champignons (of beide) en marineer deze op de zelfde manier.  Bak deze in de pan met olijfolie goed op hoog vuur aan voor je de rest van de ingrediënten erbij doet.

Spaghetti met Knoflookgarnalen in tomatensaus

Spaghetti met Knoflookgarnalen in Tomatensaus

Een smakelijk pasta gerecht dat in minder dan 15 minuten op tafel (of op schoot) staat. Ideaal! En als je de garnalen vervangt door bijvoorbeeld broccoli of champignons Is het nog Vegan ook 🙂 Ik gebruik hiervoor reeds gemarineerde knoflook garnalen van de supermarkt. Maar je kan ze binnen enkele minuten ook prima zelf marineren. 
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Hoofdmaaltijd
Keuken Algemeen, Mediteraan
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 100 gr. Spaghetti
  • 100 gr. Knoflook garnalen kant en klaar of zelf gemarineerd (zie hierboven)
  • 20 gr rucola of jonge blad spinazie ca. een handje vol
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • 2 el olijfolie
  • zout, peper na smaak

Instructies
 

  • Breng een ruime hoeveelheid water in de waterkoker aan de kook en doe deze in een grote pan. Voeg zout na smaak toe en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar (meestal 7-10 minuten)
  • Doe olijfolie in een grote pan (liefst wok-pak) en laat dit goed heet worden. Voeg dan gemarineerde garnalen toe en bak deze even 1-2 minuten tot zij niet meer glazig zijn. Voeg dan de tomatenpuree en suiker toe. Goed roeren. Heb je nog een open fles witte zijn staan? Blus dan even af met een scheutje en bak de garnalen nog ca 1 minuut.
  • Voeg nu een schepje van het spaghetti water toe en roer goed om tot je een soort sausje krijgt . Zet het vuur nu lager en wacht op de spaghetti. Als deze beetgaar zijn geef je deze in de pan en meng je het geheel even goed oor. Voeg de rucola of spinazie toe. Deze slinkt door de warmte gelijk vanzelf. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Notities

Spaghetti met Knoflookgarnalen in tomatensaus

Spaghetti met Knoflookgarnalen in tomatensaus

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept