Aardappelgoulash met gerookt Kalkoenfilet

Ik neus wel vaker in oude recepten en erg graag in die uit mijn geboorte streek. Vaak vind ik dan recepten die eigenlijk uit nood geboren zijn. Dat zijn dan vaak de typische recepten uit Oma’s keuken. Laat ik nou zo een gerecht hebben gevonden en met een beetje #marioskitchen gepimpt hebben tot een hedendaagse maaltijd.

De aardappelgoulash met gerooke kalkoenfilet is een makkelijk recept dat echt binnen 30 minuten op tafel kan staan. Weinig ingrediënten en een echt één pans gerecht! In het origineel natuurlijk niet met zoete aardappelen maar ach … Oma had zeker niet geklaagd 🙂

Deze smeuïge aardappelgoulash kan natuurlijk ook met een ander soort vlees bereid worden. Denk aan kipfilet, runder filet reepjes of varkenspoulet. Het is maar net wat je lekker vindt of in huis hebt. Leef je uit!

Aardappelgoulash-met-gerookte-kalkoenfilet-mario-pfeiffer

Aardappelgoulash met gerookt kalkoenfilet

Aardappelgoulash met zoete aardappelen en gerookt kalkoenfilet. Binnen 30 minuten op tafel! Lekker, makkelijk en één pan. Wat wil je meer ?
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdmaaltijd
Keuken Algemeen, Duitse Keuken
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 2 stuk Uien
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr vastkokende aardappelen
  • 250 gr zoete aardappelen
  • 2 EL olijfolie
  • 1 EL Tomatenpuree
  • zout, peper, paprika poeder, suiker of honing
  • 1 blik tomaten blokjes 425 ml
  • 1 stuk rode paprika
  • 200 gr spitskool
  • 2 stengels Peterselie
  • 1 EL Appelazijn
  • 2 EL Créme fraîche
  • 1 scheutje Rode wijn om te blussen
  • 250 ml Water
  • 200 gr gerookt kalkoenfilet

Instructies
 

  • 1. Uien en knofolook schillen en fijn snijden. Aardappelen schillen en in hapklare stukjes snijden.Olie in een pan verhitten. Eerst de aardappelen kort aanbakken, dan uien en knoflook toevoegen en al roerend aanbakken. Tomatenpuree toevoegen en even mee laten bakken. Paprikapoeder, zout, peper en een beetje suiker of honing toevoegen en roeren. Afblussen met een scheutje rode wijn. Tomatenblokjes en 250ml water toevoegen. Even laten koken en dan 20 minuten laten sudderen. Af en toe roeren.
  • 2. Ondertussen paprika en spitskool schoonmaken en grof snijden. Na 10 minuten kooktijd toevoegen aan de goulash.
  • 3. Peterselie wassen en drogen, bladeren grof hakken. Kalkoenfilet snijden of plukken en in het bord of schaal leggen. Gulash met appelazijn, zout, peper en honing op smaak brengen. Serveren met peterselie en crème fraîche.

Notities

Aardappelgoulash-met-gerookte-kalkoenfilet-mario-pfeiffer

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept