Witlofsalade met Mosterddressing en Ei

Witlof. Je houd ervan of je haat het. Voor degene die van Witlof houden en het een keer iets anders willen klaarmaken is dit recept voor Witlof met Mosterddressing en Ei bedoel. Snel, makkelijk en erg lekker!

Witlof-mosterddressing-ei-Mario-Pfeiffer

Witlofsalade met Mosterddressing en Ei

Gang Bijlage, Voorgerecht
Keuken Algemeen

Ingrediënten
  

  • 2 stuk middelgrote eieren
  • 2 stuk stronken witlof
  • 5 gr verse bladselderij
  • 1/2 stuk Elstar appel
  • 2 EL zilveruitjes uitgelekt
  • 1 EL grove mosterd
  • 1 EL vocht van de zilveruitjes
  • 1 sinasappel
  • zout, peper, olijfolie

Instructies
 

  • Kook de eieren in 8 min hard. Laat ze schrikken en even afkoelen, pel ze en snijd in parten.
  • Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Halveer de reepjes.
  • Snijd de selderij fijn. Boen de appel schoon, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Schil de sinasappel.
  • Fileer de partjes (ontdoen van het vlies) en pers de rest van de sinasappel uit in een kommetje.
  • Laat 2 eetlepels zilveruitjes uitlekken
  • Klop een dressing van 1 el vocht van de zilveruitjes, mosterd, 1 tl olijfolie, het opgevangen vocht van de sinasappel, zout en peper
  • Schep de witlof, selderij, appel en sinasappel om met de dressing en verdeel over een plat bord. Leg de ei parten erop en bestrooi met peper.

Notities

Witlof-mosterddressing-ei-Mario-Pfeiffer

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept