Champignonroomsoep
Frontpage Recepten

Champignonroomsoep

Een lekkere roomsoep kan altijd. En deze champignonroomsoep is ook nog eens heel makkelijk en snel te bereiden. Lekker tussendoor met stokbrood of croutons. Als voorgerecht of amuse bij een luxe diner of hoofdgerecht aangevuld met krokant geroosterd brood.

Volgens mij had ik al verteld dat ik gek ben op soep. Toch ? En anders hadden jullie het onderhand wel zelf door lijkt mij. Deze keer heb ik een heel snel en makkelijk recept voor een overheerlijke Champignonroomsoep (of is het toch champignon room soep ?). Veel mensen denken dat een room soep of gebonden soep veel werk is, maar dat valt echt reuze mee. Voorbereiding is alles!

Een lekkere roomsoep kan altijd. Als voorgerecht of hoofdmaaltijd, geserveerd met vers brood of knapperige croutons voor een extra bite. Lekker tussen de middag op een koude of regenachtige dag. Omdat een roomsoep al licht gebonden is eet deze ook vaak iets makkelijker weg dan een gewone soep. Fijn voor de kids !

Het recept voor deze Champignonroomsoep is snel en makkelijk te maken en je hebt weinig ingrediënten nodig.  In principe kan je ook andere soorten paddenstoelen toevoegen, zeker in het seizoen een welkome afwisseling. Het beste en lekkerste resultaat krijg je natuurlijk met verse champignons. Zorg dat ze goed schoon zijn. Gebruik hiervoor bij voorkeur een zacht borsteltje.

Variatie Tip: Snijd 50gr gerookte kipfilet of Grillham in hele fijne stukjes en roer deze op het laatst door de soep en laat even opwarmen.

Champignonroomsoep

Champignonroomsoep

Deze keer heb ik een heel snel en makkelijk recept voor een overheerlijke Champignonroomsoep. Veel mensen denken dat een room soep of gebonden soep veel werk is, maar dat valt echt reuze mee. Voorbereiding is alles!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdmaaltijd, Voorgerecht
Keuken Algemeen
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr Champignons of andere paddestoelen
  • 750 ml groenteboullion
  • 250 ml room of kookroom (7% vet)
  • 200 ml witte wijn om te blussen
  • 30 gr boter
  • 1 stk ui gesnipperd
  • 1 el suiker
  • 3 el bloem
  • zout, peper naar smaak
  • nootmuskaat naar smaak

Instructies
 

  • Maak de champignons schoon en snijd deze in plakken. Snipper de ui.
  • Verhit de boter in een pan. Bak nu de champignons op hoog vuur snel bruin. Haal ca 100 gr. van de champignons uit de pan en leg deze apart. Voeg de uijes toe en laat deze even aan fruiten.
  • Voeg 1eetlepel suiker toe en roer even om. Laat het geheel kort karameliseren. Voeg dan de bloem toe en roer even om. Nu afblussen met de witte wijn. Geef nu de bouillon erbij en laat het geheel even aan de kook komen.
  • Voeg de kookroom toe. Laat even aan de kook komen en gebruik vervolgens de staafmixer het geheel te pureren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg op het laatst de apart gelegde champignons toe en serveer het geheel met een garnering van peterselie of bieslook.

Notities

Champignonroomsoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept